Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Trinkūnaitės advokatas nekomentuoja teisėsaugos tyrimo

Pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įvairių turtinių ir korupcinio pobūdžio nusikaltimų, finansinių paslaugų įmonės „Foxpay“ akcininkės Ievos Trinkūnaitės advokatas tyrimo nekomentuoja.
Ieva Trinkūnaitė
Ieva Trinkūnaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Esu tik gynėjas Ievos, bet nesu jos atstovas spaudai. (...) Mes pakomentuosime, jeigu ta byla ateis į teismą, tada mes galėsime pakomentuoti“, – BNS penktadienį sakė Raimundas Lideika.

Trečiadienį buvo sulaikyta „Foxpay“ savininkė I.Trinkūnaitė, jos sugyventinis Vilhelmas Germanas bei buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės vyras Mindaugas Navickas.

V.Germano advokatas Giedrius Danėlius BNS teigė, kad jo ginamasis duoda parodymus bei neigia teisėsaugos pateiktus įtarimus, su M.Navicku BNS penktadienį nepavyko susisiekti.

Kalėjime dėl kitų nusikaltimų anksčiau sėdėjusiam V.Germanui ketvirtadienį buvo skirtas dviejų mėnesių suėmimas, I.Trinkūnaitė ir M.Navickas paleisti, jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) teigimu, didelės apimties tyrimo duomenimis, galėjo būti legalizuota per 17 mln. eurų, mokėti 100 tūkst. eurų siekiantys kyšiai.

Anot teisėsaugos, per kratas pas įtariamuosius buvo rasta maždaug 500 tūkst. eurų vertės grynųjų pinigų, taip pat prabangos daiktų – meno kūrinių, laikrodžių. Anot pareigūnų, įtariama, kad įtariamieji juos pirko norėdami legalizuoti nusikalstamu būdu gautus pinigus.

Pareigūnai teigia tiriantys aplinkybes, susijusias su M.Navicko įmonės „LitLab“ vykdytomis administracinio pastato statybomis ir „Foxpay“ dalyvavimu valstybinių institucijų viešuosiuose pirkimuose.

Konkrečių projektų teisėsauga neįvardija, bet „LitLab“ vystė biurų pastato projektą prie Vilniaus oro uosto, o „Foxpay“ veikla susidomėta paaiškėjus, kad ji 2020 ir 2022 metais laimėjo Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūros skelbtus atsiskaitymų tarpininkavimo paslaugų konkursus su gerokai didesniais įkainiais, nei taikomais privatiems klientams.

Juos išnagrinėjusi Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nustatė, kad pirkimų kainodara buvo netinkama, o už paslaugas sumokėjo galutiniai vartotojai.

Pareigūnai taip pat patvirtino, kad tyrime figūruoja I.Trinkūnaitės įmonė „Foxpay“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito