Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Vėgėlė: esu tam, kad minkštinčiau retoriką tarp R.Karbauskio ir S.Skvernelio

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašu į Seimą išrinktas Ignas Vėgėlė sako, jog Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vedlio Sauliaus Skvernelio rinkiminė retorika apie „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį yra netinkama. Pasak I.Vėgėlės, jo pareiga – „minkštinti“ santykius tarp šių politikų.
Ignas Vėgėlė
Ignas Vėgėlė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„(S.Skvernelio –BNS) rinkiminė retorika tiesiog yra neypatingai graži. Sakyčiau, kad netinkama“, – žurnalistams sekmadienio vakarą sakė I.Vėgėlė.

„Aš tam ir esu, kad minkštinčiau tas retorikas tarp šių dviejų asmenų (R.Karbauskio ir S.Skvernelio – BNS)“, – teigė jis paklaustas apie galimą politinių partijų darbą bendroje koalicijoje.

I.Vėgėlė teigė besitikintis, jog partija antrajame rinkimų ture iškovos mažiau nei penkis mandatus, kai jame varžėsi dešimt „valstiečių“ vienmandatininkų.

„Panašu, kad pagal tuos rezultatus, kuriuos aš matau, gali būti, kad mes turėsim mažiau negu penkis“, – sakė I.Vėgėlė.

„Toks optimalus variantas buvo iš dešimt gauti penkis mandatus. Jeigu mes negausim penkių, tai panašu, kad tai bus toks rezultatas, kuris nėra labai mums palankus“, – kalbėjo jis.

Per pirmąjį turą išrinkti 78 Seimo nariai iš 141.

Daugiausiai – 20 – mandatų turi socialdemokratai, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 18 mandatų, „Nemuno aušra“ – 15 mandatų, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – aštuonis, Liberalų sąjūdis – taip pat aštuonis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – šešis.

Du mandatus turi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), vieną – save pats išsikėlęs kandidatas.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė yra sakiusi, kad valdančiojoje koalicijoje matytų Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Tuo metu demokratai norėtų, jog koalicijoje būtų Liberalų sąjūdis, o ne „valstiečiai“. Jie neatmeta ir bendro darbo galimybės su „Nemuno aušra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai