Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 14

„Ieškome kiaulių“: 15min publikacija privertė vykti į apšnerkštą vietą

15min skaitytojai ir toliau aktyviai dalyvauja mūsų socialinėje kampanijoje „Ieškome kiaulių“. Ketvirtadienį 15min publikavo straipsnį apie prie bendrovės „Gelsva“ apšnerkštą aplinką. Į šią informaciją netrukus sureagavo restoranų grupės „Fortas“, kuri minima publikacijoje, atstovai.
Radiniai šalia „Gelsvos“ įmonės
Radiniai šalia „Gelsvos“ įmonės

Po publikacijos „Ieškome kiaulių“: p.Valiukevič receptas, sąskaita ir supjaustytos šiukšliadėžės“ restoranų grupės „Fortas“ atstovai nuvyko į straipsnyje minimą vietą ir surado automobilių aikštelės pakraštyje besimėtančią minėtą sąskaitą.

Kaip buvo skelbta, tarp vilniečių užfiksuotų šiukšlių buvo ir sąskaita-faktūra“, pagal kurią prekes pardavė bendrovė „Sakalas“, o pirko bendrovė „Fortas“.

Ši sąskaita niekada jokio „Forto“ nepasiekė, – tvirtino bendrovės marketingo vadovas Kęstutis Markevičius.

„Sąskaita nėra „Forto“, ji yra „Sakalo“. Taip, 2015-09-10 UAB „Sakalas“ išrašė rastąją PVM sąskaitą faktūrą. Serija VIRG Nr. 013512 UAB restoranų grupei „Fortas“, tačiau ši sąskaita niekada jokio „Forto“ nepasiekė“, – tvirtino bendrovės marketingo vadovas Kęstutis Markevičius.

Kartu su rastąja sąskaita, anot jo, liko prikabintas vidinis UAB „Sakalas“ dokumentas-raštelis, nurodantis, kaip elgtis, kur skambinti.

„Rastoji sąskaita pasirašyta tik vežėjo UAB „Sakalas“ ir vienoje vietoje likę susegti visi trys sąskaitų egzemplioriai – t.y. nė vienas sąskaitos egzempliorius niekada nepasiekė jokio restorano „Fortas“, – aiškino K.Markevičius.

UAB restoranų grupė „Fortas“, pasak jo, yra socialiai atsakinga kompanija: „Stengiamės dirbti su socialiai atsakingais partneriais, todėl į minimą sąsają su galimais šiukšlintojais žiūrime itin jautriai. Ketiname stabdyti bendradarbiavimą su UAB „Sakalas“, kol išsiaiškinsime visas įvykio aplinkybes“.

Pamatėte šiukšles ar šiukšlintojus? Praneškite 15min

Kviečiame nelikti abejingiems ir sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: nufotografuokite ar nufilmuokite gamtoje ar viešoje vietoje aptiktas šiukšlių krūvas ir atsiųskite jas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt ji ir išduos šiukšlinantį kaltininką? O gal kiaulintoją padės atpažinti ir šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai ar sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita informacija? Nufotografuokite ir atsiųskite mums ir tai.

O gal patys pasirūpinsite išvalyti jūsų mieste ar rajone prišiukšlintą vietą? Atsiųskite nuotrauką, kaip tvarkote aplinką. Kiaulintojus – gėdinsime, švarintojams – dėkosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas