Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 18

Ieškome kiaulių: netoli Ukmergės miškuose guli šiukšlių krūva, galbūt – iš šalia esančio karjero

Ukmergės rajono miškuose kažkas paliko krūvą šiukšlių. Jas radę žmonės spėlioja – o gal tie šiukšlintojai yra iš šalia esančio karjero, kuriame kartais vyksta ralio varžybos. „Kyla minčių, jog šiukšlėmis atsikratoma šioje vietoje“, – piktinosi šiukšlių krūvą užfiksavusi moteris. Ukmergės rajono savivaldybė tvirtina, kad tvarkytis čia teks teritorijos savininkams.
Šiukšlės Ukmergės rajono miškuose
Šiukšlės Ukmergės rajono miškuose / 15min skaitytojos nuotr.

Šiukšlės miškuose, deja, dažnas vaizdas – tokį pamatyti galima kone kiekviename mieste, nesvarbu, arčiau ar toliau miesto jis yra.

„Važiuodami miško keliu, pastebėjome labai netvarkingą aplinką. Pamačius vaizdą, apėmė pyktis, kad žmonės taip gali elgtis. Mano nuomone, Ukmergės savivaldybė turėtų prižiūrėti savo apylinkės miškus, nesvarbu ar tai privati, ar valstybinė žemė“, – teigė 15min nuotraukas atsiuntusi moteris.

Ji pastebėjo ir tai, kad netoliese yra karjeras, o jame laikas nuo laiko vyksta ralio varžybos. „Todėl kyla minčių, kad šiukšlėmis atsikratoma fotografuotoje vietoje. Norėčiau, jog ši informacija būtų afišuojama Jūsų puslapyje ir kaltininkai surasti, o apšnerkšta vieta sutvarkyta“, – rašė moteris.

15min skaitytojos nuotr./Šiukšlės Ukmergės rajono miškuose
15min skaitytojos nuotr./Šiukšlės Ukmergės rajono miškuose

Tačiau Ukmergės rajono savivaldybė tokių pažadų nežarsto. „Tenka tik apgailestauti, kad mūsų visuomenėje yra taip besielgiančių žmonių. Galiu pažadėti, jog iki balandžio mėnesio pabaigos bus sutvarkyta teritorija aplink konteinerius. Tačiau toliau nuo jų esančių šiukšlių surinkimu turėtų pasirūpinti už tos teritorijos sutvarkymą atsakingi asmenys arba tie, kuriems ta teritorija priklauso“, – komentare 15min teigė Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus.

O gal prišiukšlinę asmenys patys ims ir susitvarkys, supratę savo klaidą?

15min kviečiame visus nelikti abejingiems ir kartu sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: fotografuokite viešose vietose ar gamtoje aptiktas šiukšlių krūvas ir siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

15min nuotr./Žemėlapis, kur rastos šiukšlės Ukmergės rajono miškuose
15min nuotr./Žemėlapis, kur rastos šiukšlės Ukmergės rajono miškuose

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt jis ir išduos kaltininką. O gal šiukšlintoją padės atpažinti šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai, sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita? Nufotografuokite ir atsiųskite 15min, o mes publikuosime jūsų informaciją ir nuotraukas portale bei taip gėdinsime kiaulintojus. Nuotraukas ir pridergtos vietos adresą siųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai.

Jeigu patys pasirūpinsite susitvarkyti aplinką savo mieste ar rajone, atsiųskite nuotraukas, kaip tvarkote aplinką, ir taip pat jas publikuosime.

Kiaulintojus gėdinsime, o švarintojams – dėkosime. Švarinkime aplinką, kurioje patys gyvename.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito