Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
21:01

Kalėdos jau artėja: Kaunas parodė eglę, Klaipėda dar renkasi, o Vilnius – slapukauja

Parduotuvių vitrinose jau galima pamatyti kalėdinių dekoracijų. Nors, kaip pastebėjo viena internautė feisbuke, medžių lapai dar nenukrito, o kai kur – ir tebežaliuoja. Vis dėlto didžiųjų metų švenčių maratonas artėja, jam ruošiasi ir miestai. Štai Kaunas jau parodė, kokia bus jų pagrindinė eglė. Klaipėda dar renkasi, atvirai kviesdama siūlyti variantus. Tik sostinė kalėdinėmis paslaptimis dalintis nenori.
Kalėdų eglės įžiebimas
Vilniaus Kalėdų eglė 2023 metais

Kaunas ir Klaipėda neslapukauja

Klaipėdos miesto savivaldybė prieš kelias dienas paskelbė, kad tebelaukia gyventojų ar įmonių siūlymų dėl pagrindinės miesto Kalėdų eglės, kuri puoš Teatro aikštę. Uostamiestis paprastai puošia gyvą medį, tad ir šiemet dairomasi būtent tokio.

Kalėdinių ir naujametinių renginių organizatorė VŠĮ „Klaipėdos šventės“ iki šio pirmadienio buvo sulaukusi jau septynių eglių pasiūlymų.

Tikimasi, kad norinčių padovanoti savo užaugintą eglę bus ir dar daugiau, tuomet jau pačią gražiausią ir tinkamiausią išrinks speciali komisija. Vienas pagrindinių reikalavimų eglei – ne mažiau kaip 10 metrų aukštis.

Andrius Kundrotas/BNS nuotr./Klaipėdoje įžiebta Kalėdų eglė. 2023 m.
Andrius Kundrotas/BNS nuotr./Klaipėdoje įžiebta Kalėdų eglė. 2023 m.

Kaunas šiemet perkelia pagrindinius kalėdinius renginius į kitą erdvę – Vienybės aikštę. Ir tai būsianti ne konstrukcija, kaip buvo įprastame šiame mieste, o gyva eglė. Ją Kaunas jau išsirinko ir nesislapstydamas rodo visai Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento