Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 28

Įkurta Baltijos šalių tabako ir alkoholio kontrolės koalicija

Praėjusį ketvirtadienį Vilniuje per tarptautinę konferenciją Estijos, Latvijos bei Lietuvos atstovai pasirašė susitarimą, kuriuo įtvirtino ilgai brandintą idėją bei įkūrė Baltijos šalių tabako ir alkoholio kontrolės koaliciją.
Derybos
Derybos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime spaudai, įkurtą koaliciją pasveikino užsienio šalių tabako bei alkoholio kontrolės ekspertai bei Europos rūkymo prevencijos tinklo prezidentas.

Pagrindinis įkurtos koalicijos tikslas – siekti mažinti tabako bei alkoholio vartojimą trijose Baltijos šalyse. Tabako ir alkoholio pramonei veikiant Europos ar net pasaulio mastu jau seniai atsirado būtinybė koordinuoti nevyriausybinių organizacijų veiklą šioje srityje bei siekti atstovauti Baltijos šalių interesams Europos Bendrijos struktūrose.

Baltijos šalių tabako ir alkoholio kontrolės koalicija sieks sukurti atsvarą agresyviai tabako ir alkoholio pramonės lobistinei veiklai. Savo veikloje koalicija vadovausis tik mokslu pagrįstomis tabako ir alkoholio kontrolės rekomendacijomis. Koalicija sieks, kad Baltijos regione būtų tinkamai įgyvendinta Pasaulio sveikatos organizacijos Tabako kontrolės pagrindų konvencija, bei skatins Baltijos šalis aktyvinti Pasaulio sveikatos organizacijos iniciatyvas inicijuojant Alkoholio kontrolės pagrindų konvenciją.

Baltijos šalių tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos narėmis galės tapti Estijos, Latvijos ir Lietuvos nevyriausybinės organizacijos, kurios sutiks su vienu iš pagrindinių reikalavimų – neturėti jokių ryšių ir nepriimti jokios paramos iš tabako ar alkoholio pramonės. Baltijos šalių koalicijos veiklą koordinuos Direktorių taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas