Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 13

Interpeliacija Kauno merui V.Matijošaičiui: ar ji turi pagrindo?

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kauno tarybos nariai antradienį vykusiame posėdyje paskelbė, kad nori surengti interpeliaciją merui Visvaldui Matijošaičiui. Miesto konservatoriai teigia, kad „Vičiūnų grupės“ verslas Rusijoje yra pakankama priežastis patraukti merą iš posto. Pats V.Matijošaitis reakcijos nepateikė, nes atostogauja. Kauno vicemeras Andrius Palionis buvo kviestas į portalo 15min video laidą „15/15“, bet atsisakė joje dalyvauti. Tad pokalbis apie interpeliacijos V.Matijošaičiui siekį – su Kauno miesto tarybos nariu konservatoriumi Pauliumi Lukševičiumi ir Vytauto Didžiojo universiteto docentu Ignu Kalpoku.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

– Ignai, ar matote pagrindą mero interpeliacijai – tuo, kuo yra grindžiama?

I.Kalpokas: Na, pagrindą galima įžvelgti, nes iš tiesų tai, kas vyksta su mero verslu ir jo nesibaigiančiu traukimusi ir niekaip nepasitraukimu iš Rusijos, tikrai neprideda miestui nei reputacijos, nei galų gale palengvina miesto savivaldos darbą. Kita vertus, galima įžvelgti ir tą argumentą, kad verslas verslu, meras tarsi atsitolinęs nuo verslo ir galbūt tai tiesiogiai neveikia jo, kaip mero, darbo, kompetencijų ir kitų dalykų. Bet neabejotinai ta pasitikėjimo ir reputacijos dedamoji yra labai svarbi ir todėl tikrai įžvelgti, kodėl galima interpeliaciją organizuoti, na, tikrai kodėl gi ne.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Kalpokas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Kalpokas

– Prisijungė prie mūsų Kauno miesto tarybos narys Paulius Lukševičius, kuris ir iškėlė šį klausimą šiandien posėdyje. Pirmiausia įdomu, ar jūs surinksite pakankamai parašų – koks įspūdis po šiandienos, kad įvyktų interpeliacija merui?

P.Lukševičius: Tėvynės sąjungos frakcija šitą klausimą iškėlė, čia ne mano vieno asmeninė nuomonė.

– Jūs pristatėte.

P.Lukševičius: Taip, aš pristačiau kaip frakcijos seniūnas, Tėvynės sąjungos nariai visi pasirašė, tai yra šiuo momentu 6 tarybos nariai. Žiūrėsim, kaip kiti tarybos nariai reaguos – ar jie pasirašys, ar ne. Žinot, mano galva, tai yra vis tiek daugiau politinis veiksmas, ką mes ir parodom, kad būtent turi būti skirtis tarp verslo ir politikos.

Nes pakankamai ilgas laiko tarpas praėjo karo fone, kada reikia priimti sprendimus, o valdančiosios daugumos atstovui ponui Visvaldui Matijošaičiui tie sprendimai kol kas yra sunkiai priimami. Galų gale nėra ir tos aiškios komunikacijos. Žiniasklaidoje nuskambėjusi informacija, kad yra dirbama su (...) finansinėm institucijom Rusijos Federacijos, kurios yra sankcionuotos – jokio paaiškinimo nebuvo, tai čia buvo tas jau galutinis lašas, kuris perpildė tą kantrybės taurę, kuri virto būtent į tą parašų rinkimą šiandien.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Lukševičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Lukševičius

– Dar trumpai apie parašų rinkimą – ar iš kitų opozicijos narių, ne Tėvynės sąjungos, gavote nors vieną parašą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas