Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 06

Irako piliečiai lieka išteisinti dėl riaušių buvusioje migrantų stovykloje Rūdninkuose

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį riaušių organizavimu buvusioje migrantų stovykloje Šalčininkų rajone, Rūdninkuose, kaltintiems neteisėtiems migrantams iš Irako.
Iš Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojai iškeliami į Kybartų (Vilkaviškio r.) užsieniečių registracijos centrą
Rūdninkų migrantų stovykla / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Išteisintieji jau anksčiau išvyko iš Lietuvos, jie apeliaciniame procese nedalyvavo, jiems atstovavo Lietuvos valstybės skirti advokatai.

Antradienį paskelbta trijų teisėjų kolegijos nutartis įsiteisėjo iškart, tačiau per tris mėnesius dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą Rūdninkų poligone kilo neramumai – migrantai ėmė laužyti tvorą. Į pagalbą buvo pasitelkti policijos ir Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai bei pasieniečių sraigtasparnis.

Šiemet sausį Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų teisėjas, įvertinęs byloje surinktus duomenis, konstatavo, kad kaltinamiesiems inkriminuotas nusikaltimas yra neįrodytas, o apkaltinamasis nuosprendis negali būti grindžiamas prielaidomis.

Teismas nuosprendyje nurodė, kad Irako piliečiams pareikštuose kaltinimuose nėra atskleista, kokius konkrečiai veiksmus jie atliko organizuodami žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą bei kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, nėra aiški kiekvieno iš kaltinamųjų atliktų organizavimo veiksmų apimtis, todėl yra labai sudėtinga patikrinti, ar kaltinamieji tokius veiksmus iš tikrųjų atliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas