Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 20

Iš Alytaus globos namų pabėgusios nepilnametės – galvos skausmas įstaigos vadovams

Prieš keletą dienų iš Alytaus vaikų globos namų pabėgo dvi nepilnametės. Viena jų vasaros atostogoms į globos namus grįžo iš Kauno socializacijos centro ir paspruko, kita – nuolatinė bėglė. Globos namų administracija neslepia, kad merginas traukia linksmybės ir nerūpestingas gyvenimas su draugais. Policija paskelbusi abiejų nepilnamečių paiešką.
Alytaus globos namai
Alytaus globos namai / Dzukijainfo.lt nuotr.
Temos: 2 Globos namai Alytus

Biudžetinėje įstaigoje Alytaus vaikų globos namai gyvena 107 vaikai. Anot globos namų vadovų, problemų dėl elgesio yra su mažiau nei dešimčia globotinių. Iš jų dvi merginos jau ne pirmą kartą pabėga. Ir šiuo metu policijos pareigūnai yra paskelbę dviejų nepilnamečių paiešką.

„Šitoms merginoms pabėgimas įprastas reikalas. Kitiems vaikams tai nebūdinga. Bėga tik mums gerai žinomi vaikai, bet tai nėra kasdienybė“, – kalbėjo Alytaus vaikų globos namų direktoriaus pavaduotoja socialiniam darbui Jūratė Žvaliauskienė.

Viena iš pabėgusių nepilnamečių vasarai buvo grįžusi iš Kauno socializacijos centro.

„Ten ji elgėsi gerai, stengėsi, tad jai leido vasarą būti čia, tačiau sugrįžusi į globos namus čia praleido keletą dienų ir pabėgo. Kokios priežastys – sunku pasakyti. Manome, kad paviliojo draugai, nes mėgsta linksmą gyvenimo būdą“, – pasakojo J.Žvaliauskienė.

Kita dingusi nepilnametė – nuolatinė bėglė.

„Ją taip pat vilioja laisvas gyvenimo būdas. Mes jos draugų nepažįstame, neturime jų kontaktų, tačiau bėglė tikriausiai gyvena pas juos. Neteisiame ir nesmerkiame, bet situacija įtempta ir mums, ir pareigūnams. Juk ir viena, ir kita mergina – nepilnametės“, – sakė Alytaus vaikų globos namų direktoriaus pavaduotoja socialiniam darbui.

Kauno socializacijos centre gyvenanti bėglė ten ir mokėsi. Kita, baigusi mokyklą, įstojo į Alytaus profesinio rengimo centrą. Ar merginos toliau mokysis – priklausys nuo jų pačių.

Pagal globos namų tvarką, vaikai, suderinę su auklėtojomis, sugrįžti turi iki 22 valandos.

Dvi nepilnametės – šešiolikmetė ir septynioklimetė – digusios jau keletą dienų.  Globos namų vaikai užsiminė, kad bėglės sveikos ir gyvos, nes matė jų nuotraukas socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas