Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 02

Iš anksto balsavęs V.Grubliauskas: „Kaip balsuosime šiandien, taip gyvensime rytoj“

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, siekiantis ketvirtos kadencijos, balsavo ketvirtadienio popietę. Jis tikino iki paskutinės akimirkos besistengiantis eiti savo tiesiogines pareigas, į kurias jį delegavo rinkėjai prieš ketverius metus, todėl esą jo rinkiminė kampanija buvusi vangi.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Šįkart į merus su socialdemokratų partija kandidatuojantis V.Grubliauskas teigė, kad pilietinei pareigai paaukojo savo pietų pertrauką, o sekmadienį turi planų praleisti su šeima.

„Kaip balsuosime šiandien, taip gyvensime rytoj“, – pareiškė jis žurnalistams.

Anot jo, nereikia leisti, kad kas kitas už mus nuspręstų, kaip mes gyvensime rytoj.

V.Grubliauskas teigė esantis ne už stagnaciją, o už dinamiką ir ateitį.

„Realias“, – į klausimą kokias savo galimybes mato savivaldos rinkimuose atsakė uostamiesčio meras.

„Labai blaiviai, racionaliai, labai bešališkai vertinu situaciją, visas aplinkybes, nesu nei naivus idealistas, nei kažkoks tragikomiškas optimistas – tikrai ne. Klaipėdiečiai pasirinks“, – teigė V.Grubliauskas.

Nuo 2011-ųjų Klaipėdai vadovaujantis politikas šią rinkimų kampaniją vedė gana pasyviai. Jis tam turi paaiškinimą – teigė, kad iki pat kadencijos pabaigos stengiasi dirbti savo darbą, nes jį delegavo klaipėdiečiai. Ir po balsavimo jis esą suplanavęs darbinį susitikimą.

Nors oponentai vis žėrė pastabas, kad V.Grubliauskas į debatus neateina, jis pats teigė tik suteikęs konkurentams galimybę daugiau pasisakyti. Esą netiesa, kad niekur nedalyvauja ir priminė dalyvavęs susitikime su klaipėdiečiais, VRK organizuotuose debatuose.

Paklaustas, ar regi save antrame ture, V.Grubliauskas atsakė: „Ne aš save turiu regėti antrame ture. Jei matys klaipėdietis – aš pasiruošęs“.

Tris kadencijas Klaipėdai vadovavęs V.Grubliauskas teigė puikiai žinąs, koks mero darbas ir jo planai miestui – realūs ir adekvatūs.

Šiuose rinkimuose į Klaipėdos mero postą kandidatuoja vienuolika politikų.

Mero posto siekia Birutė Andruškaitė (Laisvė partija), Giedrius Bindza (Darbo partija), Artūras Bagdonas (demokratų sąjunga „Varda Lietuvos“), Saulius Budinas (Liberalų sąjūdis), Arvydas Ektis (Lietuvos žaliųjų partija), Ligita Girskienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Vytautas Grubliauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Audrius Petrošius (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Naglis Puteikis (Tautos ir teisingumo sąjunga), Arvydas Vaitkus (Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“), Remigijus Žemaitaitis („Laisvė ir teisingumas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas