Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 28

Iš aukščiau matyti geriau: pasieniečių sraigtasparnis surado dvi paras ieškotą vyrą

Iš Anykščių rajone įsikūrusių globos namų sekmadienį dingusį pusamžį vyrą praėjus dviem paroms surado Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnio įgula. Nė valandos netrukusios paieškos metu vyras rastas maždaug už pusės kilometro nuo savo gyvenamosios vietos.

Į šeštą dešimtį einančio vyro paieškas pasieniečiai įsijungė antradienį priešpiet, sulaukę vietos policijos prašymo.

Turėtais duomenimis, vyras iš globos namų išėjo sekmadienį popiet, dėl sveikatos būklės jis galėjo sunkiai orientuotis aplinkoje.

Iki pasitelkiant pasieniečius, dingusiojo ieškojo globos namų darbuotojai ir policijos pareigūnai, tačiau paieškos buvo nesėkmingos.

„Iškart po gauto prašymo iš pasieniečių bazės Paluknyje, Trakų rajone, į orą pakilo VSAT sraigtasparnis „Eurocopter EC120 Colibri“, – skelbia pasieniečiai.

Pradėję paieškos veiksmus VSAT Aviacijos valdybos pareigūnai netruko nė valandos ir pastebėjo aukštoje laukų žolėje gulintį vyrą – šią vietą nuo globos namų skiria maždaug pusės kilometro atstumas.

„Pasieniečių sraigtasparnis pakibo virš šios vietos, o juo skridę VSAT pareigūnai informacija perdavė žemėje buvusiems policininkams. Šie atskubėjo prie aptikto vyro ir iškvietė greitąją pagalbą“, – teigiama pranešime.

Dvi paras lauke praleidęs vyras buvo sušalęs, bet sąmoningas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas