Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš bankrutuojančios įmonės pelnęsis telšiškis sėdo į teisiamųjų suolą

Teismas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei turto pasisavinimo pripažino vienos bankrutuojančios Telšių uždarosios akcinės bendrovės buvusį vadovą. Šiaulių apygardos teismas įpareigojo jį sumokėti 10 tūkst. eurų baudą.
Sąskaitos
Sąskaitos / Shutterstock nuotr.

Miško tvarkymo darbais užsiėmusi įmonė į teisėsaugos akiratį pateko 2022 metais.

Nustatyta, kad nuo 2020 metų vasario iki 2022 metų sausio įmonėje buvo apgaulingai tvarkoma buhalterinė apskaita. Bendrovės direktorius tyčia nepateikė buhalteriui duomenų apie daugiau nei 29 tūkst. eurų gautas pajamas, taip šių pajamų neįformino finansinės apskaitos dokumentais, neįtraukė jų į finansinę apskaitą. Vyras taip pat nepateikė visų reikalingų finansinių dokumentų buhalteriui už trejus įmonės veiklos metus ir taip nebuvo sudaryti bendrovės apskaitos registrai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, buvęs vadovas pasisavino jam patikėtą ir jo žinioje buvusį labai didelės vertės uždarajai akcinei bendrovei priklausantį turtą – daugiau nei 65 tūkst. eurų. Šie už įmonės atliktas paslaugas gauti pinigai buvo pervesti ne į bendrovės, o į nuteistojo ir jo artimųjų banko sąskaitas bei panaudoti jų asmeninėms reikmėms.

Ši baudžiamoji byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, nes asmuo pripažino kaltę. Dėl to teismas sumažino paskirtą bausmę vienu trečdaliu ir skyrė galutinę bausmę – 10 tūkst. eurų baudą.

Teismas taip pat tenkino civilinio ieškovo – likviduojamos dėl bankroto uždarosios akcinės bendrovės atstovaujamos nemokumo administratoriaus – civilinį ieškinį dėl 51 tūkst. eurų žalos atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas