Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09:05

Iš ilgametės čiuožėjos lūpų – kritika Kauno valdžiai: „Jei nepriklausai jų mokyklai, neturi kur čiuožti“

Kaune pirmą kartą istorijoje praūžęs Europos dailiojo čiuožimo čempionatas daugeliui šios sporto šakos profesionalų ir mėgėjų sukėlė gerų emocijų pliūpsnį, tačiau netrukus nuotaiką sugadino pranešimas apie miesto valdžios planą uždaryti senąją ledo areną. Čiuožėjai buvo raminami, kad naujuosiuose Kauno ledo rūmuose tilps visi, tačiau, kaip aiškėja, tai gali būti ne visai tiesa.
Kauno ledo rūmų atidarymas
Kauno ledo rūmų atidarymo akimirka / Erikas Ovčarenko/BNS

Kaip 15min teigė ilgametė dailiojo čiuožimo bendruomenės narė, buvusi sportininkė ir Lietuvos rinktinės narė, šiuo metu treniruojanti suaugusiuosius, Julija Kravčenko, dėl neaiškių priežasčių uždarius istorinę Kauno ledo areną, paprastiems žmonėms, mėgėjams ir sportininkams, nepriklausantiems savivaldybės sporto mokyklai „Startas“, kuri oficialiai priima čiuožti tik vaikus iki 18 metų, tiesiog nebeliko, kur adekvačiomis sąlygomis treniruotis.

„Su mūsų poreikiais visiškai nesiskaitoma. Situacija, kuri susiklostė Kaune, yra tokia, kad nei paprastiems žmonėms, nei treneriams, nesantiems tos mokyklos darbuotojais, nėra galimybių nei čiuožti, nei treniruoti, nei treniruotis. Ledas išdalinamas „po stalu“, nepaliekant galimybių niekam ne iš vidaus.

Sąžiningumo, lygiateisiškumo ir kiti demokratinės visuomenės principai Kauno ledo pasaulyje negalioja. Viskas, ko noriu, kad būtų sąžiningas ledo padalinimas ir galimybė čiuožti visiems“, – redakcijai teigė ji.

Prapuolę masiniai čiuožimai

Pasak J.Kravčenko, beveik visą vasarą ir dalį rugsėjo masiniai čiuožimo seansai apskritai neegzistavo, o vėliau jų atsirado vos du – po 45 minutes per savaitgalį. Tiesa, šių čiuožimų metu treniruotis ar treniruoti yra griežtai draudžiama.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno ledo rūmai
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno ledo rūmai

„Gerai, gal ir logiška, kad negalima, mes pasiruošę mokėti už ledo nuomą. O BET TAČIAU. Norint išsinuomoti ledą, laikų nėra – nesvarbu, ar esi privatus asmuo, norintis švęsti gimtadienį, ar klubas/treneris, vykdantis treniruotes sportininkams ar mėgėjams. Vieninteliai galimi laikai nuomai – 6 ryto (ir tai ne visada) ar kelios valandos savaitgaliais, nes kažkaip kažkas gavo laikus iš anksčiau, kol viešai jie net nepaskelbti sistemoje.

Jei užduodi klausimą, ar galima nuomotis ledą 23 valandą vakare ar 5 ryto darbo dienomis – atsakymas „ne“. Ar galima nuomotis dalį ledo „Starto“ treniruočių metu? Taip pat ne. O ką galima padaryti, kad gautum ledą? Nieko“, – stebėjosi čiuožėja, priminusi Kauno valdžios pažadus apie tai, kad laikų ledo aikštelės nuomai nepritrūks ir paprastiems čiuožimams – tereikia tik kiek pakentėti.

Egzistuoja prioritetinės grupės?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas