Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Libano evakuota dar 18 lietuvių

Iš Libano evakuota dar 18 pagalbos prašiusių lietuvių, šeštadienį vakare savo feisbuko paskyroje pranešė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.
Libanas ir Izraelis yra Artimųjų Rytų šalys. / Hussein Malla / AP
Libanas

„Ką tik Lietuvos kariuomenė, kartu su Nacionaliniu krizių valdymo centru ir Užsienio reikalų ministerija, sėkmingai evakavo Lietuvos piliečius iš Libano.

Evakuoti 18 lietuvių. Taip pat padėjome kaimynams – evakuoti 8 latviai. Visi, kurie kreipėsi pagalbos, buvo evakuoti. Tarp evakuotų asmenų yra 9 nepilnamečiai.

Veikiame kaip solidi valstybė – drąsiai, profesionaliai ir be informacinio triukšmo. Komanda, sėkmingai įvykdžiusi užduotį Beirute, grįžta į Lietuvą. Planuojama, kad „Spartan“ lėktuvą Šiaulių oro uoste apie 2-3 val. nakties pasitiks Raudonasis Kryžius“, – pranešė ministras.

Trečiadienį užsienio reikalų viceministras Simonas Šatūnas teigė, kad iš Libano nori išvykti dar 30 Lietuvos piliečių.

URM tuomet skelbė, kad su šiais piliečiais palaikomas nuolatinis kontaktas bei tariamasi dėl galimybių su tarptautiniais partneriais atskraidinti juos į Europą.

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė pradėjusi antžeminius puolimus Libano pietuose esančiuose kaimuose.

Vėliau vakare Iranas į Izraelį paleido apie 200 raketų. Teheranas sako, kad tai – atsakas į „Hezbollah“ lyderio Hassano Nasrallah nužudymą praėjusią savaitę, taip pat „Hamas“ politinio sparno vadovo nužudymą.

URM antradienio vakarą skelbė iš Libano evakavusi devynis Lietuvos piliečius. Jie su Ukrainos organizuojamu skrydžiu iš Libano sostinės atvyko į Lenkiją, Žešuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas