Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:49 /11:56

Iš rinkimų po balsų perskaičiavimo išmestas G.Paluckas: tai skandalinga

Antrąkart Seimo rinkimus vienmandatėje apygardoje po balsų perskaičiavimo pralaimėjęs vienas socialdemokratų lyderių Gintautas Paluckas sako, kad situacija yra absurdiška ir menkina pasitikėjimą demokratija, bet balsų dar kartą perskaičiuoti neprašys. Užtat Socialdemokratų partija paprašė perskaičiuoti balsus.

„Situacija, aišku, yra šiek tiek skandalinga – neįsivaizduoju, kaip galima skaičiuoti, nesuskaičiuoti, po paros vėl perskaičiuoti ir keisti rinkimų galimai ir lemtį“, – žurnalistams Seime pareiškė G.Paluckas.

Politikas įsitikinęs, kad tokios situacijos menkina pasitikėjimą valstybės institucijomis ir pačia Vyriausiąja rinkimų komisija (VRK).

„Šiandien yra pilna sąmokslo teorijų, kodėl ir kaip tai galėjo atsitikti, kas iš ko tuos balsus paėmė, atėmė, darė tai sąmoningai, ar jų atsirado po nakties. Tokių dalykų tiesiog negali būti, nes tai menkina pasitikėjimą demokratija apskritai. Tokių situacijų turėtų nebūti, bet tokia, kokia yra, yra tiesiog skandalinga“, – tikino jis.

Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas

Socialdemokratas tikino nebesieksiantis dar vieno balsų perskaičiavimo, nes tai toliau vystytų „galimas sąmokslo teorijas“.

„Koks tikslas dabar kankinti apygardos rinkimų komisiją, VRK? Neįsivaizduoju, kad perskaičiavus dar kartą pasikeistų rezultatas. Jeigu tai būtų, aš pats, matyt, prarasčiau tikėjimą rinkimų teisingumu“, –aiškino jis.

Tačiau G.Palucko atstovaujama Lietuvos socialdemokratų partija antradienį VRK pateikė prašymą dar kartą perskaičiuoti Utenos vienmandatės rinkimų apygardos biuletenius.

VRK pranešė artimiausiu metu spręsianti, ar šį prašymą tenkinti.

15min primena, kad antrajame rinkimų ture Utenos vienmandatėje apygardoje socialdemokratas G.Paluckas turėjo varžytis su pirmąją vietą užėmusiu save išsikėlusiu Vitalijumi Šeršniovu, tačiau perskaičiavus balsus paaiškėjo, kad 48 balsais daugiau už socialdemokratą surinko konservatorius Edmundas Pupinis, tad dvejetukas pasikeitė.

Antras kartas

Beje, tai jau antras kartas, kai po balsų perskaičiavimo E.Pupinis nulemia G.Palucko likimą: prieš ketverius metus Utenos vienmandatėje apygardoje po antrojo rinkimų turo buvo keliskart perskaičiuoti balsai, tuomet E. Pupinis laimėjo prieš G.Palucką šešių balsų persvara.

Asmeninio archyvo nuotr./Edmundas Pupinis
Asmeninio archyvo nuotr./Edmundas Pupinis

G.Paluckas turi paaiškinimą, kodėl rinkėjai balsavo būtent taip.

„Panašu, kad uteniškiai yra gana protingi žmonės: už partiją balsavo gausiai, mane reitingavo gausiai, o vienmandatėje renkasi kitą atstovą, matyt, norėdami matyti du dirbančius Utenai“, – svarstė socialdemokratas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant