Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 03 /19:23

Iš sraigtasparnio darytos nuotraukos nepalieka vilčių: vienas alpinistas iš Lietuvos mirtinai sušalo, kito buvimo vieta vis dar nenustatyta

Gelbėtojai pranešė, kad anksčiau pastebėtas lietuvis alpinistas, manoma, yra žuvęs. Jo partnerio buvimo vietos taip ir nepavyko nustatyti. Informacija tikslinama.
Lietuvių alpinistai kopia į Monblaną
Lietuvių alpinistai kopia į Monblaną / Operatorius.lt nuotr.

Tuo metu portalas alpes.frances3.fr praneša, kad iš sraigtasparnio darytos nuotraukos nepalieka vilčių, kad vienas iš dingusių alpinistų gali būti gyvas. Portalas taip pat skelbia, kad antrojo lietuvio likimas neaiškus.

Didelės raiškos nuotraukos, darytos virš kalnų, leidžia užtikrintai manyti, kad lietuvis mirtinai sušalo sniege išsikastoje duobėje, 3,9 km aukštyje kalnuose, teigiama portale. 

Kiek anksčiau Lietuvos alpinizmo asociacija panešė, kad gelbėtojų sraigtasparnis pavakare buvo pakilęs ir priartėjęs prie Les Droites viršūnės, kur 3900 metrų aukštyje buvo pastebėtas raudona striuke vilkintis žmogus. Dėl smarkaus vėjo, gelbėtojams nepavyko užmegzti kontakto. Gelbėtojai yra pasiruošę toliau vykdyti operaciją, kai tik tą leis oro sąlygos.

Su gelbėtojų pastebėtu alpinistu buvo palaikomas telefono ryšys, todėl jo buvimo vieta ant kalno ir buvo žinoma.

Asociacija pažymi, kad šią savaitę kalnuose lietuvių alpinistai kopė mažomis grupelėmis skirtingais maršrutais. Į Les Droites viršūnę lipo tik šie du alpinistai, kurie iki šiol tebėra kalnuose.

Tuo tarpu trys alpinistai jau yra pakeliui į Lietuvą, vienas gydomas Šamoni ligoninėje nuo hipotermijos ir nušalimų (būklė stabili).

Dar vienas kartu vykęs lietuvis alpinistas dalyvauja gelbėjimo operacijoje ir palaiko ryšius su Lietuva.

Asociacijos duomenimis, lietuviai kopė Les Droites viršūnės (Monblano kalnų masyvo) šiaurine siena, kai sausio 31 dieną alpinistus užklupo pūga. Penktadienį buvo išgelbėtas vienas iš Alpėse dingusių lietuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento