Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 16

Iš statomo prekybos centro teritorijos į gatvę plūdo purvas, „Grinda“: tai jau net ne antras kartas

Vilniaus Pavilnionių g. pirmadienį ne vienas vairuotojas keiksnojo šalia dirbančius statybininkus: į gatvę iš statybų aikštelės plūstelėjo purvas. Sostinės gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ piktinasi, kad tai jau net ne antras kartas. Rangovų atstovas tvirtina, kad jie viską sutvarkė vos pamatę problemą, kuri nutiko savaitgalį. Ir kaltas esą lietus bei atšilę orai, o ne statybininkai.
Taip atrodė Pavilnionių g. suplakus purvui iš statybvietės
Taip atrodė Pavilnionių g. suplakus purvui iš statybvietės / „Grinda“ nuotr.

Purvas – į lietaus nuotekas

„Pavilnionių gatvė vėl skęsta purve. Daug neaiškinsime, tegul kalba vaizdai. 2021 m. kovo 15 d. rangovai, sureagavę į „Grindos“ specialistų pastabas, puola valyti šaligatvius, visą purvą nustumdami tiesiai į lietaus nuotekų vamzdyną, iš kurio purvas neišvengiamai pateks į atvirus vandens telkinius.

Tai ką darom – Vilniaus miesto savivaldybė, Aplinkos ministerija? Vis dėlto jau net ne antras kartas“, – tokią žinutę feisbuke išplatino pirmadienį „Grinda“.

PAVILNIONIŲ GATVĖ VĖL SKĘSTA PURVE Daug neaiškinsime, tegul kalba vaizdai. 2021 m. kovo 15 d. Rangovai, sureagavę į...

Posted by Grinda on 2021 m. kovo 15 d., pirmadienis

Problema kilo Pavilnionių gatvės atkarpoje ties būsimu prekybos centru, kuriame įsikurs „Maxima“ ir „Ermitažas“.

„Kreipėmės į šitą rangovą, bendradarbiaujame su Vilniaus miesto savivaldybe. Jie užteršė gatvę, mūsų infrastruktūrą, bet tai mes sutvarkysime, išvalysime ir sąskaitą nusiųsime. Svarbu, kad ir savivaldybė reaguoja rimtai, nesitaikstydama su tokiais dalykais“, – teigė E.Steponavičius.

Tikina viską sutvarkę

Stendas šalia statybvietės skelbia, kad Pavilnionių g. 55 išdygs prekybos paskirties pastatas, kurio užsakomas yra UAB „Dakus“, o rangovas – UAB „Baltijos pašvaistė“.

Paskambinus ant stendo nurodytu telefonu, atsiliepė vyras, patvirtinęs, kad jis yra šio objekto darbų vadovas, tiesa, atskleisti savo vardo jis nepanoro. Užtat piktinosi, kad jų bendrovė sulaukia tiek dėmesio, nors esą panašių teršėjų esama mieste ir daugiau.

„Mašinos važinėja, bet mes jau sutvarkėme ir ta gatvė labai švari, – sakė darbų vykdytojas. – Iš viršaus, yra kalnas, tai iš viršaus tas purvas truputį paplaukėme. Mes tą purvą sustabdėme ir išvalėme. Yra užtvarai, viskas įrengta, bet čia po savaitgalio, netikėtai kaip davė atšilimas, taip ir nutiko.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prekybos centro statytojai Vilniuje užteršė Pavilnionių gatvę
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prekybos centro statytojai Vilniuje užteršė Pavilnionių gatvę

Jo teigimu, tikrai nėra taip buvę anksčiau – statybos vykdomos pirmą žiemą, todėl tokių atvejų dar negalėję būti, kad po žiemos atšilus plūstelėtų purvas. „O šiaip mašinos važinėja, iš po ratų tik, bet mes valom irgi“, – tikino įmonės atstovas ir pabrėžė, kad ir šįkart daugiausia purvo buvo gatvėje pačioje statybvietėje, kuri dabar yra uždaryta. Į važiuojamąją Pavilnionių gatvės dalį esą pateko tik šiek tiek to purvo.

Pastebima ir kitur

E.Steponavičius sutinka, kad Vilniuje yra ir daugiau tokių objektų, dėl kurių sulaukiama skundų.

„Gyventojai mums praneša ir apie kitas vietas, pavyzdžiui, Linkmenų gatvė – jau ne kartą ji minėta, ten vystomi keli skirtingi projektai. Tai važiuosime ir ten patikrinti“, – teigė „Grindos“ atstovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prekybos centro statytojai Vilniuje užteršė Pavilnionių gatvę
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prekybos centro statytojai Vilniuje užteršė Pavilnionių gatvę

Statybvietė yra aukštesnėje vietoje, nei gatvė, tad nenuostabu, kad iš jos purvas teka į gatvę, tačiau „Grindos“ atstovas tvirtina, kad tikrai yra priemonių, kaip tam užkirsti kelią, tereikia jas įgyvendinti.

Neleis tęsti darbų

Vilniaus miesto savivaldybės atsiųstame komentare teigiama, kad savivaldybės „skubiai sureagavo į situaciją ir statytojas įspėtas išvalyti Pavilnionių g. ir atlyginti UAB „Grinda“ patirtus nuostolius valant lietaus nuotekų tinklus“.

Šiuo metu statytojas planuoja Pavilnionių g. rekonstrukcijos darbus. Minėtiems darbams nebus išduotas leidimas, kol statytojas turės įsipareigojimų Vilniaus miesto savivaldybei.

„Šiuo metu statytojas planuoja Pavilnionių gatvės rekonstrukcijos darbus. Minėtiems darbams nebus išduotas leidimas, kol statytojas turės įsipareigojimų Vilniaus miesto savivaldybei – tai yra neišvalyta gatvė, neatsiskaityta su „Grinda“, neišspręsti purvo statybvietėje klausimai“, – užtikrino savivaldybė.

Tiesa, kokios baudos taikomos tokiais ir panašiais atvejais, sužinoti nepavyko. „Vilniaus miesto savivaldybė netoleruoja tokių rangovo veiksmų, nes tokie poelgiai vėliau paveikia visa sektorių: vystytojus, rangovus. Yra rengiamos papildomos patikros, o statytojai atsiduria po didinamuoju stiklu“, – teigiama komentare.

Užterštos purvu gatvės ne tik gadina estetinį miesto vaizdą, o vairuotojus priverčia dažniau plauti savo automobilius, bet ir sukelia dar vieną problemą – nenušluotas purvas išdžiūsta ir virsta dulkėmis, kurias kelia pravažiuojantys automobiliai. Tuomet mieste didėja tarša kietosiomis dalelėmis, kas gali turėti įtakos miestiečių sveikatai ir savijautai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas