Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 20

Iš Turkijos grįžusiai Lietuvos gelbėtojų komandai skirti paskatinimai ir reabilitacija

Iš žemės drebėjimo paveiktos Turkijos praėjusią savaitę sugrįžusiai Lietuvos pareigūnų komandai skirti paskatinimai ir reabilitacijos paslaugos.
Žemės drebėjimas Turkijos mieste Dijarbakyre
Žemės drebėjimas Turkijos mieste Dijarbakyre / „Reuters“/„Scanpix“

„Didžiuojuosi mūsų pareigūnų profesionalumu, jis pripažįstamas ir tarptautiniu mastu. Gelbėtojų komanda garsino Lietuvos vardą savo darbu ir pasiryžimu, taip pat įgavo vertingos patirties“, – sakė pranešime cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, po pirmadienio susitikimo su Lietuvos tarptautinės pagalbos teikimo komanda.

Į Turkiją pirmą kartą atlikti tokio pobūdžio gelbėjimo darbų buvo išvykę 42 gelbėtojai: trys kinologai iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), 34 ugniagesiai gelbėtojai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apskričių ir penki Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties medikai.

Lietuvos komandos nariai Turkijos Adijamano mieste išžvalgė septynių sugriuvusių pastatų vietas ir iš griuvėsių ištraukė septynių žuvusių žmonių kūnus.

Praėjusį ketvirtadienį iš Turkijos sugrįžusi Lietuvos pareigūnų komanda šalyje praleido savaitę.

Lietuvos gelbėtojai dirbo kartu su Turkijos, Lenkijos, Sudano, Čekijos, JAV, Sakartvelo, Bangladešo ir Kinijos komandomis.

Vyriausybė iš valstybės rezervo skyrė Turkijai 90 pastatomų palapinių, 50 elektrinių šildytuvų, 1000 patalynės komplektų, 1000 pagalvių ir 7700 pledų bei medicinos atsargų. Bendra skirtos paramos materialinė vertė siekia 528 tūkst. eurų.

Per prieš dvi savaites įvykusį 7,8 balo žemės drebėjimą Turkijoje žuvo 40,6 tūkst. žmonių, kaimyninėje Sirijoje – apie 3,7 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento