Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 01 16

Išdalinti Kunigaikščio Gedimino vardo apdovanojimai

Sausio 16 d. Nacionalinėje dailės galerijoje iškilmingai įteikti Kunigaikščio Gedimino vardo apdovanojimai 26 labiausiai nusipelniusiems Vilniaus regiono verslininkams ir visuomenininkams už jų indėlį 2011 m.

Taip pat įteikti 27 padėkos raštai. Nuo 2003 m. Kunigaikščio Gedimino vardo apdovanojimus yra pelnę apie 200 Vilniaus krašto žmonių.

„Jau 9 metus iš eilės turime progą pagerbti pačius iškiliausius Vilniaus krašto žmones, kurie labiausiai savo darbu, savo laiko sąskaita kuria gėrį, grožį, gyvenimo gerovę ne tik sau, bet ir savo aplinkai, – sakė prof. Rimvydas Jasinavičius, Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacijos prezidentas. – Šie žmonės savo laiką skiria lavindami įvairius žmonių gebėjimus, padeda jiems, moko juos pačius sukurti ekonominį derlių.“

Šiemet organizatoriams buvo pateiktos 53 kandidatų anketos.

Pasak R.Jasinavičiaus, šį kartą komisijai teko sunkus uždavinys išrinkti labiausiai nusipelniusius, nes anketų buvo daug, o dalis žmonių surinko vienodą balsų skaičių. Todėl, išimties tvarka, buvo nuspręsta apdovanojimus teikti ne 24 (kaip numatyta nuostatuose), bet 26 žmonėms.

Nominacijoje „Už pasiekimus žmogiškojo kapitalo ugdymo srityje“ pirmoji vieta atiteko Vytui Navickui. „Tai ne tik mano gyvenimo darbo įvertinimas, tai ir įpareigojimas ateičiai, – sakė V.Navickas. – Žmogiškasis kapitalas ypatingas tuo, kad žmogus negali savo asmeninio kapitalo dalies investuoti, pavyzdžiui, į nekilnojamąjį turtą, kaip kad gali elgtis su kitu savo valdomu kapitalu.“

Pasak laureato, Lietuva moksliniams tyrimams skiria tik 0,8 proc. BVP, tačiau yra šalių, kurios skiria ir po 3 proc. „Taigi, turime kur pasitemti, ir aš stengsiuosi būti tas, kuris sieks dar didesnių laimėjimų“, – sakė V.Navickas.

Dvi antrąsias vietas šioje nominacijoje pelnė Agnė Rickevičienė iš Švenčionių bei Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovė Aleksandra Pansevič. Trečiųjų vietų apdovanojimai atiteko Vilniaus rajono savivaldybės pateiktam kandidatui Gabriel Jan Mincevič, vilnietei Ramunei Steponavičienei bei Onai Patronaitienei iš Elektrėnų.

Nominacijoje „Už pasiekimus visuomeninio kapitalo (pilietiškumo) ugdymo srityje“ pirmoji vieta skirta Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkui Artūrui Černiauskui. Ši konfederacija atstovauja daugiau nei 60 tūkst. darbuotojų.

„Visuomenės dalyvavimas savivaldoje, valstybės valdyme Lietuvoje yra nepakankamas, todėl mūsų dažnai negirdi nei savivaldybės, nei vyriausybė, nei verslas, – atsiimdamas apdovanojimą sakė A.Černiauskas. – Gavęs šį apdovanojimą pasižadu, jog įdėsiu dar daugiau darbo, kad visuomenė būtų išgirsta ir su ja būtų skaitomasi.“

Dvi antrosios šios krypties nominacijos atiteko Virginijui Gumbaragiui, UAB „PakMarkas„ generaliniam direktoriui, bei Svajūnui Andriuliui, Lietuvos pašto darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkui.

Šioje nominacijoje trečiąsias vietas pelnė net keturi žmonės: ukmergiškė Genovaitė Rakauskienė, Stefanija Tamošiūnienė iš Širvintų ir “Solidarumo„ atstovai Petras Grėbliauskas bei Jonas Dekaminavičius.

Vincas Kapočius, Trakų rajono meras, teikdamas šiuos apdovanojimus sakė, kad brandžią visuomenę atspindi jos aktyvumas. “Būti aktyviam, reiškia negailėti savo jėgų, darbo, laiko, būti pilietišku„, – sakė jis.

Teikti nominacijų “Už pasiekimus finansinio-gamybinio kapitalo stiprinimo srityje„ buvo pakviestas Vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas. “Mums labai svarbus yra darbo vietų kūrimas, o dar svarbiau, kad tos darbo vietos būtų efektyvios, kuriančios didesnę pridėtinę vertę. Tik tokiose darbo vietose žmogus gali uždirbti daugiau. Viso to pasiekti galime tik bendradarbiaudami. Partnerystė tarp verslo, valstybės ir savivaldybių įstaigų, tarp visuomenės yra labai svarbi„, – sakė viceministras.

Pirmąją vietą šioje nominacijoje pelnė Algimantas Marcelis Barakauskas, UAB “Precizika„ direktorius. “Šiuo metu turime klientų 25 pasaulio šalyse. Tarp jų JAV, Brazilijoje, Kinijoje, Indijoje. Mes ne tik parduodame jiems savo gaminius, bendradarbiaudami mes stengiamės garsinti Lietuvą, jos kultūrą, – sakė laureatas. – Vadovaujamės taisykle: Viską, ką darai, daryk gerai, o jei
darai gerai, tai yra ir rezultatai. Ačiū už šį garbingą apdovanojimą.„

Dvi antrosios vietos šioje nominacijų kryptyje atiteko Aloyzui Ubiui iš Šalčininkų bei širvintiškiui Eidminui Kasparevičiui. Trečiąsias vietas pelnė Regimantas Buožius, UAB Acme kompiuteriai“ vadovas, bei trakiškiai – įžymus laivų statytojas ir verslininkas Robertas Volosevičius bei Vytautas Zalieckas.

Pirmąją vietą nominacijoje „Už pasiekimus socialinės infrastruktūros vystymo srityje“ pelnė Jurgita Pukienė, Vaikų ir paauglių socialinio centro direktorė. J.Pukienės kandidatūrą pateikė Vilniaus rajono savivaldybė.

„Socialinės sferos darbai dažnai mūsų kasdienybėje yra nematomi. Sunkiai gyvenančių žmonių Lietuvoje yra labai daug, tad ši sritis labai jautri. Radę savyje jautrumo galime daug ką nuveikti, šie apdovanojimai – to įrodymas“, – teikdama apdovanojimus sakė Aldona Jašinskienė, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas„ pirmininkė.

“Darom„ iniciatorius Tadas Langaitis bei Šalčininkų rajono visuomenininkė Vanda Bielskaja šioje nominacijų kategorijoje pelnė antrąsias vietas.

Trečiosios vietos atiteko Petrui Mackelai, kurio kandidatūrą pateikė Lietuvos darbo federacija, Danutei Suchockienei iš Elektrėnų, Antanui Petkūnui iš Švenčionių rajono bei Ukmergės neįgaliųjų sporto klubo „Vilkmergė“ vadovui Anatolijui Kuprijaškinui.

Padėkos raštai įteikti UAB „Verslo žinios“ generaliniam direktoriui Ugniui Jankauskui, Elektrėnų verslininkei Reginai Berūkštienei, Šalčininkų rajono verslininkui Ježy Obločinski ir kitiems.

Apie Kunigaikščio Gedimino apdovanojimus

Pretendentų anketas šiems apdovanojimams teikia aštuonios Vilniaus regiono savivaldybės (Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų bei Ukmergės), Vilniaus regiono profesinių sąjungų bei darbdavių atstovai.

Kasmet Kunigaikščio Gedimino apdovanojimai yra teikiami už didžiausią indėlį ugdant žmogiškąjį kapitalą, ugdant visuomeninį (pilietiškumo) kapitalą, stiprinant finansinį-gamybinį kapitalą bei vystant socialinę infrastruktūrą Vilniaus regione.

Kunigaikščio Gedimino vardo nominacijų steigėja – Vilniaus apskrities trišalė taryba – šiuos apdovanojimus organizuoja jau 9 kartą, nuo 2003 m. Viena iš partnerių – Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų ir darbdavių konfederacija (VVDK).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas