Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 16 /17:52

Įspėjimas keleiviams: streikas tęsiasi, penktadienio vakarą autobusų Vilniuje dar mažiau

„Pasitikrinkite tvarkaraščius www.stops.lt ir tik tuomet eikite pro duris. Autobusai važiuoja rečiau“, – tokiu įspėjimu dalijasi Vilniaus miesto savivaldybė feisbuke. Esą streikuojančios „Vilniaus viešojo transporto“ profsąjungos nevykdo įsipareigojimo užtikrinti pusę reisų visuose maršrutuose, tad penktadienio vakarą sulaukti autobuso dar sunkiau.
Vilniuje – viešojo transporto vairuotojų streikas
Vilniuje – viešojo transporto vairuotojų streikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Derybos rezultatų neatneša, VVT streikas tęsiasi, o kenčia keleiviai.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės, „Vilniaus viešojo transporto“ streikuojančiai profsąjungai nevykdant teismo nustatytos pareigos užtikrinti 50 proc. reisų, trečdalis autobusų neišvažiavo į vakarinę pamainą, todėl vakarinio piko metu daugelio autobusų išvykimai bus itin reti.“

Aktualūs tvarkaraščiai jau skelbiami www.stops.lt. „Keliones planuokime su laiko atsarga ir būtinai prieš kelionę pasitikrinkime, kada atvyks ar išvyks reikiamas autobusas“, – rekomenduoja savivaldybė.

Kaip BNS teigė VVT atstovė Giedrė Buivydaitė, sostinėje streiko metu turi dirbti bent pusė – 274 – autobusų vairuotojų, tačiau šiandien jų trūksta 77.

„Susisiekimo paslaugos“ taip pat informuoja, kad penktadienį, antros pamainos metu, į miestą neišvyks 55 streikiniai autobusai iš 157.

„Profsąjunga, organizuojanti darbuotojų streiką, nevykdo teisinio įsipareigojimo užtikrinti 50 proc. tvarkaraščių.

Situacija nuolat keičiasi, VVT bendrovė einamuoju metu ieško vairuotojų, galinčių užtikrinti svarbius maršrutus, tačiau situacija mieste ir toliau išlieka komplikuota. Kiti vežėjai, dėl kitų savo įsipareigojimų, šio trūkumo padengti negali“, – teigiama JUDU feisbuke.

„Patys būdami kasdieniais viešojo transporto keleiviais ir matydami šią situaciją – pagal galimybes labai raginame rinktis alternatyvius kelionių būdus. Saugokite save, artimuosius ir sveikatą prieš gražiausias metų šventes“, – antrina ir VVT.

Gruodžio 16 d. antroje dienos pusėje:

  • Rečiau važiuos: 2G, 3G, 5G, 6G, 5, 24, 31, 33, 34, 36, 49, 52, 53, 74, 87, 115 maršrutų autobusai.
  • Itin retai važiuos: 1G, 10, 18, 40, 46, 50, 69, 76 maršrutų autobusai.

Vis dėlto G.Buivydaitė pabrėžė, kad troleibusai vyksta įprastu streiko grafiku: „188 bendras skaičius yra, tai plius dar 11 išvažiavo, šiek tiek daugiau.“

VVT teigimu, įmonės administracijos ir darbuotojų profesinės sąjungos derybos dėl streiko nutraukimo ir toliau tęsiasi.

VT judėjimą realiu laiku sekite programėlėje „Trafi“, virtualioje JUDU švieslentėje bit.ly/VirtualiSvieslente, tvarkaraščius tikrinkite „m.Ticket“, www.stops.lt.

Bendrovė skaičiuoja, kad viena streiko diena jai kainuoja apie 150 tūkst. eurų negautų pajamų.

VVT sostinėje aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: penkis greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Keleivių vežimo paslaugas vykdo dar du vežėjai – „Transrevis“, ir „Kautra“, jos keleivius veža įprastu grafiku.

Streikas vyksta jau beveik dvi savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas