Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 03

Didelės pajūrio skalbyklos vadovo patarimas: „Nors kartą išsiskalbkite patalynę skalbykloje – pajusite skirtumą“

Ar kada susimąstėte, kur iškeliauja pajūrio viešbučio kambarinės po jūsų nakvynės surinkti patalų užvalkalai, rankšluosčiai bei chalatai? 15min pravėrė bene didžiausios pajūryje skalbyklos „Linartika“ duris. Šią šalia Palangos veikiančią įmonę prieš 26-erius metus įkūrė viena klaipėdiškių šeima. Čia per valandą prasisuka net po 500 kg skalbinių. „Esame ne verslininkai, o amatininkai, kurie vasarą neturi atostogų“, – pokalbio pradžioje prisipažįsta Darius Gedminas, vienas skalbyklos valdytojų.
Skalbykla
Skalbykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vykstame į už poros kilometrų nuo Palangos esantį Vydmantų kaimą. Čia jau 9-erius metus veikia apie 1000 kv.m užimanti skalbykla bei valykla.

Trys šios įmonės skalbinių pridavimo bei atsiėmimo punktai įkurti Klaipėdoje, tačiau tik čia, Vydmantuose, atliekamas visas skalbimo bei valymo darbas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Skalbykla
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Skalbykla

Tai – šeimos verslas, prie kurio vairo stovi 4 asmenys.

Čia skalbiama bei lyginama viešbučių bei SPA centrų patalynė, rankšluosčiai, įvairių įmonių darbo drabužiai, restoranų staltiesės, servetėlės, stalo takeliai.

Valomi ir fizinių asmenų atnešti drabužiai, kilimai, užuolaidos, sėdmaišiai, tekstiliniai žaislai, natūralios odos ar kailio gaminiai, net pūkai pagalvėse.

Teikiamos drabužių taisymo paslaugos, siūlomas ir ekologiškas valymas.

Milžiniškos mašinos

Su D.Gedminu leidžiamės į trumpą turą po įmonės patalpas. Apie 80 proc. jų užima skalbykla, likusioje dalyje veikia valykla.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Skalbykla
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Skalbykla

Akį skalbykloje iškart patraukia didžiuliai pramoniniai įrenginiai – skalbimo mašinos, džiovyklės, lyginimo kalandrai (lyginimo volai).

Lyginimo linijų – keturios. Milžiniškų skalbimo mašinų – kelios dešimtys. Jos sukurtos taip, kad galėtų veikti nesustodamos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Skalbykla
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Skalbykla

„Jei daiktus iš klientų priimame tik darbo dienomis, tai pats valymas ar skalbimas vyksta 7 dienas per savaitę. Mes neturime išeiginių, Kalėdų, Naujųjų metų“, – patikino D.Gedminas.

Kalandras ne tik išlygina, išdžiovina kokį užvalkalą, bet net suspausto oro pagalba jį ir sulanksto. Gaminys tiesiog „išspjaunamas“ iš aparato.

Paklaustas, kokia tokio kalandro vertė, pašnekovas pajuokaudamas atsako: „Mano namas pigiau kainuoja negu šitas lyginimo volas. Niuansų daug: vieni gaminiai gali keliauti tik į vieną mašiną, kiti – tik į kitą, vieni klientai nori, kad patalynė būtų sulankstyta vienaip, kiti – kitaip. Būna, kad lankstome rankomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?