Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 01 /13:48

Sekmadienį atlikta 10 tyrimų dėl koronaviruso – visi neigiami

Sekmadienį 15min redakciją pasiekė skaitytojo laiškas. Jis rašė, kad šeštadienį vakare iš „Ikea“ parduotuvės buvo išvežtas žmogus, jam galimai įtartas koronavirusas. Bendrovė apie incidentą išplatino pranešimą spaudai. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad tiek šio vyro, tiek kitų šią dieną tirtų asmenų mėginiai – neigiami.
Elektroniniu mikroskopu užfiksuotas koronaviruso vaizdas
Elektroniniu mikroskopu užfiksuotas koronaviruso vaizdas / „Scanpix“/AP nuotr.

Sulaukta skaitytojo laiško

„Buvo atvykusi greitoji su brigada apsirengusia spec. rūbais. Bet sekmadienį nuo ryto „Ikea“ parduotuvė atidaryta, neinformuoti nei darbuotojai, nei visuomene“, – rašė 15min skaitytojas.

Bendrovės „Ikea“ išplatintame pranešime teigiama, kad tokio laiško sulaukė ne viena žiniasklaidos priemonė.

„Šeštadienį 19 val. medikai tikrai suteikė pagalbą 36-erių vilniečiui. Vyras grįžo iš Italijos, paliko savo kontaktus oro uoste dirbantiems žmonėms, perėjo patikrą termovizoriumi, jo temperatūra nebuvo pakilusi. Vyras savo automobiliu sustojo prekybos centro aikštelėje ir išsikvietė medikus patikinęs, kad namuose yra mažamečių vaikų ir jis jaučia lengvus peršalimo simptomus. Pagal standartines procedūras medikai suteikė vyrui visą reikalingą pagalbą ir informaciją. Jo ėminiai išsiųsti į laboratoriją, kol paaiškės rezultatai vyras karantinuojamas Santaros klinikų infekcinių ligų centre“, – rašoma išplatintame pranešime.

Tyrimai neigiami

Sekmadienį iš viso buvo tirta 10 ėminių. Tarp jų buvo ir vyro, apie kurio situaciją bendrovė platino pranešimą.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas sekmadienio popietę, apie 13.30 val., feisbuke paskelbė, kad gauti tyrimų rezultatai – visi neigiami.

Vėliau išplatintame Vyriausybės pranešime teigiama, kad sekmadienį ištirta 10 mėginių, šeštadienį 26. Iš viso ištirta 152 mėginiai. Kol kas nustatytas vienas ligos atvejis.

Šeštadienį skelbta, kad Lietuvoje stebimi 3700 asmenų, kurie buvo paveiktose teritorijose ar skrydžių metu užpildė korteles, beveik 500 asmenims išduotas nedarbingumas, jiems nurodyta save izoliuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas