Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 26

Įtaria kyšininkavimu (atnaujinta 20.37 val., nuotraukos)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai įtaria buvusį Panevėžio miesto merą Visvaldą Matkevičių kyšininkavimu.
STT pareigūnai vakar atliko kratas V.Matkevičiaus vadovaujamoje mokykloje.
Kyšis

Naujosios Sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininką, buvusį Panevėžio savivaldybės administracijos direktorių V.Matkevičių STT įtaria „galimai priėmus didelės vertės kyšį už jo, kaip valstybės tarnautojo, neteisėtą veikimą“.

Įtariama, kad jis piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdamas turtinės naudos. V.Matkevičius šiuo metu yra Panevėžio miesto savivaldybės Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas bei Panevėžio specialiosios internautinės mokyklos direktorius. STT pareigūnai trečiadienį atliko kratas šioje mokykloje.

Neoficialiomis „15min“ žiniomis, kyšį V.Matkevičiui galėjo duoti UAB „Iglus“ statybos bendrovė.

Įtarimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi taip pat pareikšti Panevėžio apskrities viršininko administracijos Finansų skyriaus vedėjai Marijai Lunskienei, jos namuose ir darbovietėje atliktos kratos. Anot STT, ji galimai padėjo vienai uždarajai akcinei bendrovei (UAB) apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą.

STT pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Gandų nepatvirtina

Neoficialiomis „15min“ žiniomis, kyšį V.Matkevičiui galėjo duoti UAB „Iglus“ statybos bendrovė. Prieš 4 metus ji remontavo Panevėžio specialiąją internautinę mokyklą, kuriai šiuo metu vadovauja V.Matkevičius.

Be to, ši bendrovė anksčiau rėmė Naująją Sąjungą.

UAB „Iglus“ generalinis direktorius Arvydas Rudys teigė neesąs susijęs su kyšininkavimo skandalu. „Neesu su tuo susijęs. Girdėjau per radiją apie tai, bet galiu patvirtinti, kad neesu su tuo susijęs. Mes nei dirbame kartu, nei bendraujame“, – paklaustas apie ryšius su V.Matkevičiumi, „15min“ sakė A.Rudys. Pašnekovas pridūrė, kad teisėsauga į jį trečiadienį nesikreipė.

A.Rudys patvirtino, kad anksčiau jo vadovaujama bendrovė remontavo minėtą mokyklą, tačiau, anot A.Rudžio, tuo metu V.Matkevičius „dirbo savivaldybėje“.

Paklaustas apie paramą socialliberalams, A.Rudys teigė, kad jo vadovaujama bendrovė per šiuos rinkimus partijos neberėmė. „Rėmėm kažkada Naująją Sąjungą, bet ne Panevėžio skyrių. Per praeitus rinkimus, berods“, – sakė A.Rudys.

„15min“ šaltiniai teigia, kad praėjusią savaitę A.Rudys lankėsi pas V.Matkevičių jo vadovaujamoje mokykloje.

Neoficialiomis žiniomis, V.Matkevičius ketvirtadienį gali pasitraukti iš Panevėžio miesto tarybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas