Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
12:37 /13:04

Įtarimai filmavus po moterų sijonais subliuško: N.Mikelionis išvengė kaltinimų

Prabėgus 2,5 mėnesio nutarta nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo. Dėl šio tyrimo rugpjūčio 19-ąją tuometis Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybos direktorius Nerijus Mikelionis pasitraukė iš pareigų.
Nerijus Mikelionis
Nerijus Mikelionis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min teigė Agnė Pociūtė, Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė, rugsėjo 20 dieną šiame ikiteisminiame tyrime buvo priimtas procesinis sprendimas jį nutraukti.

Tyrimas, įvertinus gautų duomenų visumą, buvo nutrauktas dėl to, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta.

Kaip nurodo prokuratūra, tyrimo metu buvo apžiūrėta įvykio vieta, atliktas specialisto tyrimas, gauta ir išanalizuota informacija, atliktos proceso dalyvių apklausos, peržiūrėti įvykio vietoje esančių vaizdo kamerų įrašai, surinkti kiti reikšmingi duomenys.

„Išanalizavus byloje surinktus duomenis ir juos įvertinus, buvo priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes nebuvo gauta objektyvių duomenų, leidžiančių daryti kategorišką išvadą, kad N.M. būtų padaręs nusikalstamą veiką, numatytą BK 167 straipsnio 1 dalyje“, – paaiškino ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė Ina Zabielienė.

Žinią apie tai, kad tyrimas nutrauktas, rugsėjo 20-ąją pirmoji paviešino kaunodiena.lt. Pasak šio portalo, po birželio 30 dienos įvykių N.Mikelionis ištrynė visą savo mobilaus telefono turinį. Dėl to neva galėjo pritrūkti įrodymų.

15min bandė susisiekti su N.Mikelioniu, bet šis neatsiliepė telefonu.

Pasiskundė moteris

15min primena, kad birželio 30 d. 16.20 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Veiverių g., veikiančioje „Maxima“ parduotuvėje vyras filmuoja moteris po sijonais.

Policijai pateiktame pareiškime buvo teigiama, kad nepažįstamas vyras keletą kartų su pirkinių krepšeliu atsitrenkė į pareiškėjos kojas. Pirkinių krepšyje buvo telefonas, kurio kamera buvo atsukta į viršų, moteris įtarė, kad buvo filmuojama jai po suknele.

Buvo pradėtas aplinkybių patikslinimas, siekiant įvertinti N.M. (gim. 1971 m.) veiksmus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nerijus Mikelionis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nerijus Mikelionis

15min tuomet pirmasis sužinojo, kad teisėsaugos nurodytas N.M. – GMP tarnybos vadovas Nerijus Mikelionis.

Kaip tuomet redakcijai teigė šaltinis, galimai nederamus N.Mikeliono veiksmus pastebėjo viena moteris. Ji kreipėsi į apsaugos darbuotojus, šie iškvietė policiją. N.Mikelionis buvo sulaikytas.

Įtarimų taip ir nepareiškė

Liepos 8 d. dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 167 str. 1 d. (dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo).

Tiesa, N.Mikelioniui įtarimai taip ir nebuvo pareikšti, jis apklaustas tik kaip spec. liudytojas.

Liepos 25 d. dėl to susisiekus su N.Mikelioniu, jis visą incidentą įvardijo nesusipratimu. Tuo metu GMP tarnybos vadovas atostogavo.

„Tikrai aš šito nedariau. Tai yra nesusipratimas“, – patikino N.Mikelionis.

Pasitraukė iš pareigų

Po žurnalistės skambučio, N.Mikelionis apie vykdomą tyrimą informavo ir sveikatos apsaugos ministrą – iki tol nebuvo pranešęs. Sveikatos apsaugos ministerija iškart paprašę pateikti pasiaiškinimą raštu.

Galiausiai rugpjūčio 19 d., taip ir negrįžęs iš atostogų, jis priėmė sprendimą atsistatydinti iš pareigų.

„Vadovas argumentavo, jog traukiasi iš pareigų siekdamas suvaldyti reputacinę žalą, kylančią įstaigai ir jam pačiam, dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos dėl galimų neteisėtų veiksmų. Taip pat siekdamas apsaugoti savo bei savo šeimos privatumą“, –tuomet rašė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerija jį išlydėjo su pagyromis.

Kadencija turėjo baigtis už kelių mėnesių

GMP tarnybos vadovo kadencija, kilus skandalui, turėjo baigtis už kelių mėnesių, todėl artimu metu bus organizuojamas konkursas šioms pareigoms užimti.

Mediko išsilavinimą turintis N.Mikelionis nuo 2005 metų vadovavo Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai, sujungus visas stotis į vieną įstaigą tapo jos direktoriumi.

GMPT vadovo pareigas nuo rugpjūčio 22 d. laikinai eina iki tol GMP tarnybos direktoriaus pavaduotoja medicinai dirbusi Ilona Kajokaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas