Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 16

Įtarimų POLA prezidentui keitimą prokurorai vadina „natūraliu“, bylos tęsinį žada gruodį

Vienas pagrindinių Covid-19 reagentų bylos įtariamųjų – POLA prezidentas Šarūnas Narbutas, suskubo viešai pasidžiaugti, kad svarbus anksčiau jam mestas įtarimas – dėl prekybos poveikiu, šiuo metu jau yra atšauktas. Į 15min publikaciją lapkričio 16-ąją sureagavo ir Generalinės prokuratūros (GP) atstovai, motyvuodami įtarimų pokyčius ir dalykiškai prognozuodami tolesnę bylos eigą.
 Šarūnas Narbutas, Generalinė prokuratūra
Šarūnas Narbutas, Generalinė prokuratūra / 15min archyvo nuotraukų koliažas

15min antradienį pasakoja apie tyrėjų viražus rezonansinėje Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidento byloje: poveikiu jis, kaip skambėjo anksčiau, neprekiavo, bet galbūt sukčiavo ir piktnaudžiavo.

Kaip žinoma, neseniai prokuratūra paskelbė, kad šis ikiteisminis tyrimas, kuris buvo sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo, yra baigtas ir baigto ikiteisminio tyrimo duomenų pagrindu yra pareikšti įtarimai.

„Tai, kad jie skiriasi nuo pirminių – visiškai natūralu“, – pranešė Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

Jos žodžiais tariant, tyrimas ir atliekamas tam, kad būtų surinkti visi reikšmingi duomenys, nustatytos tikslios faktinės aplinkybės ir tyrimo išvados būtų daromos duomenų visumos pagrindu.

Pasak GP atstovės, šiuo metu yra nustatytas proceso dalyvių susipažinimo su byla terminas, kuris dar gali kisti.

Mat proceso dalyviai, sakykime, gali pranešti, kad susipažino anksčiau, nei numatyta. Taip pat jie turi teisę teikti prašymus, skundus ir t.t., dėl ko vadinamojo susipažinimo su byla terminas gali būti ir pratęstas.

„Užsibaigus šiam etapui, prokuroras priims sprendimą dėl kaltinamojo akto surašymo ir bylos perdavimo į teismą“, – teigiama E.Martinonienės komentare.

Suprantant visuomenės interesą, apie šį sprendimą bus pranešta, žadėjo prokuratūros atstovė, įvardindama ir preliminarius terminus:

„Tikėtina, kad tai vyks gruodžio mėnesį, tačiau kol kas konkrečios datos dėl nurodytų priežasčių įvardyti nėra galimybės.“

Suprasti akimirksniu

  • STT agentai 2020 m. liepos 21 dieną sulaikė ir į areštinę uždarė Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentą Š.Narbutą.
  • Pranešta, kad jis galėjo veikti kaip neoficialus tarpininkas 5 mln. eurų vertės testų pirkimuose ir už tai gavo neva neteisėtą 300 tūkst. eurų atlygį.

2020 m. liepą STT skelbė įtarianti, kad Š.Narbutas už tarpininkavimą reagentų pirkimuose galėjo gauti per 300 tūkst. eurų. Jis buvo įtariamas prekyba poveikiu. Ikiteisminiam tyrimui vykstant, pastarasis įtarimas buvo panaikintas, tačiau dabar Š.Narbutui inkriminuojamas sukčiavimas bei piktnaudžiavimas.

Apie tyrimo eigą bei pokyčius savosiomis įžvalgomis įtariamasis Š.Narbutas neseniai ryžosi išdėstyti asmeniniame „Facebook“ profilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas