Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 11

Įvertino G.Jeglinsko galimybes rinkimuose: demokratai pasirinko dalyvauti, bet nelaimėti

Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ į prezidentus kels buvusį NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoją Giedrimą Jeglinską. Pasak apžvalgininko Sauliaus Spurgos, keldama nepartinį, geros biografijos, bet visuomenei iš esmės nežinomą veikėją, partija pasirinko tik nominaliai dalyvauti prezidento rinkimuose.
Giedrimas Jeglinskas
Giedrimas Jeglinskas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriai pretendentais į kandidatus kėlė Seimo narius Saulių Skvernelį, Vytautą Baką, Algirdą Butkevičių, Liną Kukuraitį ir G.Jeglinską.

S.Skvernelis, A.Butkevičius ir L.Kukuraitis rinkimuose dalyvauti atsisakė. O iš G.Jeglinsko ir V.Bako partijos valdyba pasirinko pirmąjį.

S.Skvernelis netiki, kad laimėtų

Pasak Mykolo Romerio universiteto (MRU) docento S.Spurgos, įdomiausias aspektas demokratų pasirinkime, kad partijos pirmininkas S.Skvernelis atsisakė dalyvauti kovoje dėl nominacijos tapti kandidatu į prezidentus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Spurga
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Spurga

„Matyt, S.Skvernelis nelabai tiki, kad gali laimėti. Jis, matyt, pasimokė iš praėjusių rinkimų ir supranta, kad jam neįveikti dabartinio prezidento rinkimų kovoje. Nors, žinoma, daugelis partijų tą mano, bet vis dėlto partijų pirmininkai arba iškilūs žmonės dalyvauja, manydami, kad taip padės padidinti partijos matomumą, suteiks partijai daugiau žiniasklaidos dėmesio, televizijos valandų ir t. t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas