Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įžūli vagystė suerzino kretingiškius: „Jei miršti badu – ateik į namus“

Kretingos rajone esančio Kretingsodžio gyventojams trūko kantrybė. Daržininkai, pamatę vidury lauko iškastas lysves ir nuvogtas gėrybes, pakvietė vagišius nesikuklinti ir užsukti į svečius: bus pamaitinti kaip dera.
Vagišių iškastas daržas Kretingos rajone, Kretingsodžio kaime
Vagišių iškasos bulvės Kretingos rajone, Kretingsodžio kaime / 15min.lt skaitytojo nuotr.

„Žmogau, jeigu miršti badu, ateik į mūsų namus, padovanosim bulvių, morkų, kopūstų, visko, ką tu kelinti metai vagi iš mūsų daržo, esančio tuoj už Kretingsodžio kaimo.

Nuotraukoje matosi ką tik tavo iškastų ir pavogtų bulvių plotelis. „Pasigėrėk“ savo darbu, gal sąžinė prabils!“ – feisbuko grupėje „Mūsų Kretinga“ parašė Kretingos rajono gyventojai ir pasidalino nuotrauka, kurioje matoma, kaip vidury lauko iškastos bulvės.

Kretingsodžio seniūnaitė Renata Stonkuvienė 15min teigė mačiusi nuotrauką, tačiau nė vienas vietos gyventojas bent jau jai nesiskundė. Moteris pasvarstė, kad vidury lauko galėjo būti kasta tyčia – siekiant neatkreipti į save dėmesio.

Tačiau vietos gyventojai po nuotrauka suskubo komentuoti taip pat nukentėję: „Man svogūnus vogė. Svogūnus pasiėmė, o laiškus paliko dirvoje“.

Kiti gi ragino pasidžiaugti, kad kasta tvarkingai, su kauptuku.

„Kai turėjau kolektyvinį sodą Rubuliuose, susikasdavau šešis arus, visko prisodindavau. Atvažiuoju dviračiu, dvi svogūnų ežios tuščios. Skaudu. Kad vieną man būtų palikę... Ir kaip taip gali?“ – piktinosi kitas kretingiškis.

Į policijos suvestines vis patenka pranešimai apie pavogtus gyvulius, medieną, tačiau dėl pavogto derliaus į pareigūnus kreipiamasi retai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas