Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 26

Įžūlių kirų išvargintus klaipėdiečius ramina ornitologas: „Taip nebus visada“

Klaipėdiečiai sunerimę dėl kirų išpuolių. Paukščiai jau praminti „žudikais“: dalijamasi istorijomis apie užkapotus balandžius, piktinamasi įkyriais kranksėjimais ant daugiabučių stogų bei ištampytomis atliekomis po kiemus. Tuo metu ornitologas ramina, kad visa tai netrukus baigsis.
Kirai prižiūrintys Palangos paplūdimį
Kirai paplūdimyje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Neleidžia miegoti visą naktį. Klyksmai – lyg siaubo filme“, „Įlindo pro atvirą langą, išterliojo maistą, užpuolė mane kaip bombonešis“, „Maža to, kirai dar ir vagys, užpuolikai. Šunį mano užvaikė“, – istorijomis dalijosi klaipėdiečiai.

Buvusi tarybos narė, visuomenininkė Nina Puteikienė pasidalino istorija, kaip jos namų kieme Klaipėdos centre vis užpuolami ir mirtinai kirų traumuojami balandžiai. „O kirai... Įsitaisė jauniklius vesti ant stogų. Ir visą naktį klyksmai, nes gi tiems pavojinga, gali nuslysti nuo stogo“, – stebėjosi klaipėdietė.

Tuo metu ornitologas dr. Julius Morkūnas teigė, kad kirai „niekada nebuvo kitokie“. „Tokie skundai – sezoniniai. Šiuo metu kirai agresyvesni, nes saugo jauniklius. Šis etapas – dar kelios savaitės – ir praeis“, – kalbėjo mokslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius