Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 13

„Ieškome kiaulių“: įžūlūs statybininkai atliekas išvertė Verkių parke ant žolės

Verkių regioniniame parke, prie pat Kurklių gatvės, statybininkai tiesiog miškelyje paliko didžiulę krūvą šiukšlių. Jas teks iškuopti miškininkams, nes kaltų rasti nesitikima.
Šiukšlės Verkių regioniniame parke
Šiukšlės Verkių regioniniame parke / 15min skaitytojos nuotr.

Apie milžinišką panaudotų statybinių medžiagų, dažų skardinių ir maišų krūvą 15min informavo skaitytoja Elwira.

Su mašina atvežta prie kelio. Sunku bus ką nors pagauti – teks tvarkyti.

„Ką tik pravažiavau pro jas, jau mačiau. Su mašina atvežta prie kelio. Sunku bus ką nors pagauti – teks tvarkyti“, – 15min sakė Verkių regioninio parko direkcijos Rekreacijos ir teritorijų priežiūros skyriaus vedėjas Arūnas Panavas.

Pagal tvarką, jeigu šiukšlės yra miško žemėje, jas sutvarkyti turi miškininkai.

A.Panavas teigė apie šiukšlių krūvą pranešiantis Vilniaus miškų urėdijai.

Ant vieno iš maišų yra bendrovės „Stogų sistemos“ logotipas. A.Panavas abejojo, ar šiukšles galėjo atvežti pati bendrovė, kuri užsiima stogų dangų prekyba.

Šios įmonės direktorius Arūnas Kaupas 15min teigė, kad įmonė, supakuodama savo prekes, užklijuoja tokius pat lipdukus, koks matomas vienoje iš 15min skaitytojos atsiųstų nuotraukų.

„Čia tas pats, kas „Makroflex“ būtų išmestas, o jūs skambintumėte „Makroflex“ gamintojui ir sakytumėte, kad šiukšlių jūsų radome. Mes tikrai nešiukšliname, galite atvažiuoti ir pasižiūrėti – net konteinerius esame išsipirkę ir iki tokio lygio nenusileidžiame, kad mėtytume kažkur“, – sakė jis.

Pamatėte šiukšles ar šiukšlintojus? Praneškite 15min

Kviečiame nelikti abejingiems ir sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: nufotografuokite ar nufilmuokite gamtoje ar viešoje vietoje aptiktas šiukšlių krūvas ir atsiųskite jas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt ji ir išduos šiukšlinantį kaltininką? O gal kiaulintoją padės atpažinti ir šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai ar sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita informacija? Nufotografuokite ir atsiųskite mums ir tai.

O gal patys pasirūpinsite išvalyti jūsų mieste ar rajone prišiukšlintą vietą? Atsiųskite nuotrauką, kaip tvarkote aplinką. Kiaulintojus – gėdinsime, švarintojams – dėkosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas