Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 21

J.Džiugelio viražai: svajojo tapti vieno Seimo komiteto pirmininku, bet teks vadovauti kitam

Seimas patvirtino Justą Džiugelį naujuoju Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininku, nors jis jau viešai reiškė norą tapti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku vietoj atsistatydinusio Mykolo Majausko, buvo paskirtas šio komiteto nariu. Tačiau po opozicijos kritikos valdantieji J.Džiugelį grąžino į Seimo socialinių reikalų ir darbo komitetą, kurio pirmininku jis išrinktas vietoj Biudžeto ir finansų komitetui pradėjusio Mindaugo Lingės. Kaip J.Džiugelis vertina šias rokiruotes ir kokias permainas žada socialinių reikalų srityje?
Justas Džiugelis
Justas Džiugelis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Apie tai – pokalbis su J.Džiugeliu 15min portalo video laidoje „15/15“.

– Pradėkime nuo to, kad už jūsų kandidatūrą balsavo 7 komiteto nariai, 5 susilaikė. Ar su tokiu tik daliniu palaikymu komiteto viduje planuojate siūlyti savo darbotvarkę komitetui?

– Taip, be abejo, planuoju siūlyti, sprendimas yra priimtas. Kita vertus, kalbant su opozicijos atstovais, kurie susilaikė, jie patikino, kad tai nėra asmenybinis kažkoks nusiteikimas, tai yra labiau dėl kai kurių frakcijų nepasitenkinimo dėl kvotų. Buvo tam tikri pokyčiai ir tai lėmė šis balsavimas komitete.

– Na, taip pat girdėjome nepasitenkinimo tokio ad hominem galbūt, galbūt ir ne, galbūt ir apie išsilavinimą kalbant. Pavyzdžiui, Seimo opozicijos atstovas Saulius Skvernelis sakė, kad aukštojo išsilavinimo neturite, todėl neįprasta, kad komiteto pirmininkas be aukštojo būtų. Ką jūs į tai?

– Čia keli aspektai. Pirmas aspektas – tai nei Konstitucija, nei Statutas nedraudžia Seimo nariui užimti vadovaujamų komitetų pozicijų, aš esu vadovavęs Neįgaliųjų teisių komisijai. O bendrai paėmus, tai Seimo praktikoje yra įvairių patirčių. Naujausia patirtis – kad Biudžeto ir finansų komitetui vadovavo Seimo narys, baigęs agronomiją, taip pat buvo patirčių, kai komisijai vadovavo šaltkalvis. Aš nemanau, kad išsilavinimas gali daryti įtaką sėkmingam komiteto darbui. Tikrai patirties turiu daug ir šią patirtį visą realizuosiu vadovaujant šiam svarbiam komitetui.

– Kiek iš esmės svarbus aukštasis išsilavinimas komiteto pirmininkui?

– Aš manau, kad labai svarbu kiti aspektai – tai yra gebėjimas išgirsti, įsiklausyti, atstovauti tam tikroms politinėms vertybėms, ką ir darysime.

– Iki jus paskiriant šio komiteto vadovu, kalbėta, kad tapsite Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku vietoj Mykolo Majausko. Ar gailitės, kad tas pirmasis A planas neįvyko?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?