Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 11 /12:27

J.Džiugelis grįžta pas konservatorius: saulė per „Skaidrinam“ padidinamąjį stiklą išdegino kaltinimuose skylę

Seimo narys Justas Džiugelis paskelbė grįžęs į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partiją ir frakciją.
Jusas Džiugelis
Jusas Džiugelis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Prieš kelis mėnesius atsidūriau po Skaidrinam padidinamuoju stiklu, tačiau saulė šviesdama pro jį, išdegino kaltinimuose skylę.

Būtent į nieką pavirto man mesti kaltinimai. Generalinė prokuratūra ir VTEK atsisakė pradėti tyrimus, o neseniai ir Seimo etikos komisija nenustatė pažeidimų“, – feisbuke rašo J.Džiugelis.

Visuomenininkui Andriui Tapinui su iniciatyva „Skaidrinam“ paskelbus apie parlamentaro komunikacijos konsultantui Mindaugui Ardišauskui sumokėtas lėšas, pradėti nagrinėti parlamentaro ryšiai su lobistu. Dėl to J.Džiugelis buvo priverstas pasitraukti iš Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkų, paliko valdančiąją Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakciją. Taip pat jis buvo sustabdęs savo narystę partijoje.

Dabar parlamentaras skelbia grįžtąs: „Prieš tuos pačius kelis mėnesius, nenorėdamas, kad TS-LKD partijai būtų metamas šešėlis per mano asmenį, laikinai sustabdžiau narystę partijoje ir pasitraukiau iš frakcijos. Taip pat pasitraukiau iš Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pareigų.

Visa ši situacija, suprantama, niekaip neįtakojo mano vertybių ir pasaulėžiūros, tad ir toliau glaudžiai bendradarbiavau su kolegomis ir kolegėmis.

Todėl šiandien jaučiuosi tvirtai galėdamas pranešti, kad oficialiai atnaujinau narystę partijoje ir grįžtu dirbti TS-LKD frakcijos sudėtyje.“

TS-LKD frakcijos Seime seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės teigimu, nebuvo išsakytos rekomendacijos J. Džiugeliui pasitraukti iš frakcijos ar partijos.

„Mano tikslas buvo, kad jis neitų komiteto priminko pareigų“, – BNS sakė parlamentarė.

„Mūsų frakcijos pozicija – nepasikeitusi. Tos institucijos, tie formatai, kurie turėjo pareikšti nuomonę, jie pareiškė, kad kažkokių pažeidimų nebuvo. Viliuosi, kad jis savo darbais reputacinius taškus panaikins“, – pridūrė seniūnė.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija dar gegužės vidury paskelbė, kad parlamentaras Justas Džiugelis, iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų sumokėjęs už Seimo nario veiklos ataskaitų rengimą, nepažeidė nustatytos tvarkos, tačiau pateikdamas su tuo susijusius dokumentus ne visuomet nurodė tikslius ir teisingus duomenis.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija irgi nenustatė M.Ardišausko lobistinės veiklos ir įtakos J.Džiugeliui. Specialiųjų tyrimų tarnyba tyrimą pradėti atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus