Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Žuvusiųjų, deja, gana daug“: J.Ohmanas pasidalino skubiu paramos prašymu

Ukrainai paramą renkančios viešosios įstaigos „Mėlyna ir geltona“ vadovas Jonas Ohmanas antradienį pasidalino, kaip pats sakė, liūdnesniu, bet reikalingu ir skubiu paramos prašymu. Pasak visuomenininko, vasarą sudėtinga laikyti žuvusiųjų palaikus, todėl reikalingi tam skirti konteineriai.
Jonas Ohmanas
Jonas Ohmanas / „Reuters“/„Scanpix“ ir 15min nuotr.

„Toks liūdnesnis, bet reikalingas, skubus paramos prašymas. Vasarai įsibėgėjant Ukrainoje darosi vis sudėtingiau laikyti žuvusių palaikus. O žuvusių, deja, gana daug“, – feisbuke rašė visuomenininkas.

Jo teigimu, „Mėlyna ir geltona“ sulaukė prašymų nupirkti ir padėti nugabenti šaldymo konteinerius, kad „būtų galima palaikus saugoti nuo suirimo ir padėti ruošti juos paskutinei kelionei.

Anot J.Ohmano, vieno konteinerio kaina, priklausomai nuo dydžio ir kitų parametrų, yra 4-8 tūkst. eurų.

Nei Ukraina, nei agresorė Rusija įprastai neskelbia žuvusiųjų kare skaičiaus nenorėdamos viešai atskleisti savo nuostolių.

Tiesa, šių metų vasarį Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis pranešė, kad 2022 metų vasarį Rusijos pradėtas karas kainavo 31 tūkst. Ukrainos karių gyvybių, tačiau tikėtina, kad šie skaičiai yra gerokai didesni.

Tuo metu Rusijos pusėje žuvusių ir sužeistų karių gali būti gerokai daugiau, JAV duomenimis, šis skaičius gali siekti ir 500 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius