Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 16

J.Šiugždinienė: apie jokius 13 tūkstančių eurų krepšelius neturėtų iš viso būti kalbama

Netylant diskusijoms dėl to, kaip dirbdama Kauno miesto savivaldybės taryboje Jurgita Šiugždinienė naudojo išmokas, švietimo, mokslo ir sporto ministrė aiškino, kad Andriaus Tapino paskelbta daugiau kaip 13 tūkst. eurų suma yra gauta beveik per kelerių jos metų darbo laikotarpį. Kas mėnesį vidutiniškai jai, kaip tarybos narei, buvo išmokama apie 680 eurų. Kartu politikė apgailestavo, kad dėl to tenka aiškintis ir premjerei Ingridai Šimonytei.
Jurgita Šiugždinienė
Jurgita Šiugždinienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį Seime J.Šiugždinienė žurnalistams kartojo, kad ataskaitas už visas jai, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narei, skirtas lėšas pateikė pagal kelias kadencijas galiojantį reglamentą.

„Tai yra ką mes, kaip tarybos nariai, privalėjome pateikti. Tai tą ir paaiškinau. Ir tikrai gaila, kad premjerei tenka dėl to aiškintis. Ir labai vertinu jos pasitikėjimą“, – komentavo ji.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė

Opozicijai svarstant ministrę iškviesti pasiaiškinti į Seimo tribūną, J.Šiugždinienė sakė, kad jeigu taip bus, ji pasiaiškins.

„Ir dar turbūt noriu pabrėžti momentą, kad yra labai gaila, kad visuomenei nuaidėjo tokia informacija, kuri yra neteisinga, kad aš išėjau į ministro pareigas su kažkokiu krepšeliu 13 tūkstančių.

Tai yra absoliuti netiesa. Bet jeigu skaidriname, tai skaidrinkime sąžiningai. Tai yra beveik dvejų metų darbas – kiekvieną mėnesį aš gavau maždaug po 680: vidutiniškai nuo 500 iki 800 eurų – veiklai padengti. Tai yra dvejų metų laikotarpis ir apie jokius čia 13 tūkstančių krepšelius neturėtų iš viso būti kalbama“, – sakė konservatorė.

Paskelbė A.Tapinas

Apie tai, kad J.Šiugždinienė palikdama Kauno miesto savivaldybę galimai neatsiskaitytinai gavo 13,8 tūkst. eurų už tarybos nario veiklą, pranešė visuomenininkas A.Tapinas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Tapinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Tapinas

Aiškindamasi dėl išlaidų konservatorė teigė, kad jas pagrįsdavusi skaičiuodama, kam kiek išleido, čekių atsiskaityti už jas nereikėdavo rinkti.

Kauno apygardos prokuratūra pranešė, kad pradėtame tyrime dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų lėšų panaudojimo bus tiriamas ir J.Šiugždinienės gautų lėšų panaudojimas.

I.Šimonytė teigė nematanti pagrindo daryti išvadą, kad būdama Kauno miesto savivaldybės tarybos nare dabartinė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė piktnaudžiavo išmokomis ar elgėsi neteisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas