Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 23

J.Šiugždinienė ministrės darbą užbaigė dar vienu atsiprašymu

Postą palikusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė atsisveikino dar kartą atsiprašydama.
Jurgita Šiugždinienė
Jurgita Šiugždinienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Antradienį prezidentas Gitanas Nausėda patenkino švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo pareiškimą, tad gegužės 23-ioji buvo paskutinė ministrės darbo diena.

J.Šiugždinienė ją užbaigė atsisveikinimo įrašu „Facebook“.

„Švietimui, kaip ir sportui, reikalinga lyderystė, stabilumas ir atidumas – viso šito dėl susidariusių ir viską užgožiančių aplinkybių tiesiog negalėsiu užtikrinti.

Dėl šios priežasties ir paprašiau premjerės tenkinti mano prašymą atsistatydinti“, – rašo ji.

Ministrė padėkojo premjerei, Vyriausybei savo komandai, švietimo ir sporto bendruomenėms, taip pat išvardijo, kas, jos nuomone, nuveikta svarbiausio:

„Kartu su komanda priėmėme svarbius sprendimus, turėdami nusibrėžę aiškų tikslą – kiekvienas vaikas, kiekvienas žmogus, nesvarbu, kur jis gyvena – didmiestyje ar mažame miestelyje, kokia aplinka jį supa, – turėtų geresnes galimybes mokytis ir patirti sėkmę. Netrukus parašysiu apie tai plačiau.

Manau, kad paklojome tvirtus pagrindus teisingesnėms švietimo ir sporto sistemoms, kuriose yra vietos kiekvienai ir kiekvienam. Akivaizdu, kad šio tikslo nepasieksime konkuruodami ir dirbdami po vieną“.

J.Šiugždinienė taip pat dėkojo visoms politinėms partijoms, „su kuriomis kartu pasirašėme susitarimą dėl švietimo“. Anot jos, šis susitarimas leidžia ir leis nuosekliai bei reikšmingai didinti mokytojų ir akademinių darbuotojų atlyginimus, mokslo finansavimą.

J.Šiugždinienė patikino, kad ministerija ir jos suburta politinė komanda dirba toliau.

Tuo pačiu J.Šiugždinienė dar kartą atsiprašė už išlaidų apmokėjimo skandalą, kuris ją išvertė iš posto, ir apgailestavo, kad nebandė keisti ydingos tvarkos.

„Būdama politikos naujokė Kauno miesto taryboje dirbau neilgai. Tačiau išties jaučiu kaltę ir atsakomybę dėl to, kad nesiėmiau veiksmų keisti ar skirti daugiau dėmesio esamai savivaldybės Tarybos narių išlaidų apmokėjimo tvarkai.

Dar kartą nuoširdžiai visų atsiprašau.

Telksiu pastangas, kad įvyktų reikalingi sisteminiai Tarybos narių darbo apmokėjimo pokyčiai ir panašios situacijos nepasikartotų ateityje“, – rašo ji.

J.Šiugždinienė yra Seimo narė, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė. Švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas laikinai eis teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Valdantieji konservatoriai dėl išlaidų apmokėjimo skandalo siekia pirmalaikių Seimo rinkimų. Jei Seimas nesutiks pasileisti, atsistatydins Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas