Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Survila traukiasi iš TS-LKD vicepirmininko pareigų

Užsienio reikalų viceministras Jonas Survila atsistatydino iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko pavaduotojo pareigų.
Jonas Survila
Jonas Survila / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„TS-LKD Prezidiumo kolegas informavau, kad kiek anksčiau partijos vadovui Gabrieliui Landsbergiui įteikiau atsistatydinimo iš partijos pirmininko pavaduotojų pareiškimą“, – feisbuke pirmadienį rašė J.Survila.

„Šiandien TS-LKD pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui ryte priėmus ir paskelbus sprendimą pasitraukti iš partijos pirmininkų bei stabdant politinę veiklą, jaučiau, kad teisinga būtų elgtis taip pat“, – teigė jis.

Seimo rinkimuose nedalyvavęs J.Survila teigė, kad nemato savęs tiesioginėje politikoje, todėl, skirtingai nuo kitų partijos G.Landsbergio pavaduotojų, pasitikėjimo mandatą siejo tiesiogiai su pirmininko asmeniu.

„Dėkoju Gabrieliui už parodytą pasitikėjimą ir suteiktą galimybę dirbti kartu stiprinant Lietuvos valstybę, siekiant modernizuoti partiją bei stengiantis Lietuvos politiniame lauke įtvirtinti vakarietiškos politinės kultūros standartus“, – rašė J.Survila.

Konservatorių lyderis ir užsienio reikalų ministras G.Landsbergis pirmadienį pranešė, kad traukiasi iš partijos lyderio posto ir atsisako daugiamandatėje apygardoje iškovoto Seimo nario mandato.

G.Landsbergis kovą Centro-Žaliakalnio vienmandatėje rinkimų apygardoje sekmadienį pralaimėjo liberalui Simonui Kairiui.

Laikiną vadovavimą TS-LKD perima Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, naują pirmininką planuojama rinkti sausį.

Prieš tapdamas užsienio reikalų viceministru J.Survila dirbo premjerės Ingridos Šimonytės patarėju, buvo G.Landsbergio komandos narys, kai šis buvo europarlamentaru, taip pat buvo premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas, TS-LKD vyriausiasis politikos patarėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai