Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 18

Jauniesiems menininkams – Vilniaus mero stipendijos

Vilniaus miesto savivaldybėje meras J.Imbrasas pasveikino jaunuosius menininkus, kuriems skirtos Vilniaus mero stipendijos.
J.Imbrasas
J.Imbrasas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniaus mero stipendija jauniesiems Vilniaus menininkams buvo įsteigta praėjusią vasarą 9 srityse – architektūros, dailės, dizaino, foto meno, literatūros, muzikos, kino, šokio ir teatro, kaip teigiama Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Šventiniame susitikime taip pat dalyvavo Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas V.Martikonis, Kultūros ir ugdymo departamento direktorė Lijana Kairienė, Kultūros ir meno sk. vedėjas E.Žalpys.

„Idėja, apdovanoti talentingus menininkus gimė prieš metus. Džiaugiuosi, kad mums pavyko ją įgyvendinti. Nuo šiol gražia ir prasminga tradicija taps skatinti įvairių sričių menininkus ir taip palengvinti jų buitį“, – susitikime su menininkais kalbėjo meras J.Imbrasas.

Pagal patvirtintus Vilniaus miesto savivaldybės mero kultūros ir meno stipendijos jauniesiems meno kūrėjams skyrimo nuostatus, jauniesiems menininkams skiriamos 1000 litų stipendijos per mėnesį.

Pagal patvirtintus Vilniaus miesto savivaldybės mero kultūros ir meno stipendijos jauniesiems meno kūrėjams skyrimo nuostatus jauniesiems menininkams skiriamos 1000 litų stipendijos per mėnesį. Skyrimo trukmė – iki vienų metų. Į stipendijas gali pretenduoti jaunieji kūrėjai iki 35 metų.

Mero J.Imbraso potvarkiu buvo sudaryta pateiktų paraiškų vertinimo komisija, kurios pirmininku paskirtas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Vidmantas Martikonis.

Simonui Glinskiui ir Pauliui Zavišai, trumpametražio filmo „Broliai“ ir dokumentinio filmo apie Gruziją kūrėjams, Mindaugui Peleckiui, knygos „PO-MUZIKA“ autoriui, Gintarui Didžiapetriui, dailininkui, skirtos pusmetinės stipendijos.

Metinės stipendijos skirtos Gabrielei Labanauskaitei, filmo „Nevok“ tobulinimui ir vystymui, pjesės „Kodėl“ sukūrimui ir eksperimentinės poezijos festivalio „Tarp“ kūrimui ir realizavimui; Ugniui Gelgudai, projektui „Objektyvaus pasaulio naujienos“; Tomui Butkui, projektams „Miestas kaip įvykis“, „Kultūrinių funkcijų veiksnys ir jų plėtros perspektyvos miesto urbanistinėje struktūroje“; Aidui Puodžiukui, projektui „Vakarų ir Lietuvos kompozitorių muzika“; Kasparui Uinskui, daugiaplaniam projektui „Klasikinės muzikos sklaida“; Gyčiui Ivanauskui, šokio spektaklio „Meilės paskos“ sukūrimui. Giedrei Mikulskaitei-Voronko, grafikos darbų parodai „Miesto žmogus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas