Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV pareigūnui ir ekspertui įteiktos Lietuvos diplomatijos žvaigždės

Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Vašingtone šios šalies pareigūnui ir ekspertui įteikė Lietuvos diplomatijos žvaigždes už dvišalių santykių puoselėjimą.
Prezidento G.Nausėdos vizitas Generolo Silvestro Žukausko poligone
Prezidento G.Nausėdos vizitas Generolo Silvestro Žukausko poligone / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Garbės ženklai įteikti buvusiam JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojui Europos ir Eurazijos reikalų biure Dougui Jonesui (Dagui Džounsui) ir JAV analitinio centro „Atlantic Council“ padalinio „Eurasia Center“ direktoriui Johnui Herbstui (Džonui Herbstui), šeštadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM). 

„JAV ir Lietuvos santykius šiandien apibrėžia dvi fronto linijos. Viena – Ukrainoje, kita – NATO rytiniame flange. Jūsų padedami atlaikome priešo spaudimą abiejuose.  Tikiuosi, kad kartu tapsime ir Ukrainos kelio NATO narystės link liudininkais“, – įteikdamas garbės ženklus sakė G. Landsbergis. 

D. Jonesas diplomatijos žvaigžde apdovanotas už jo ilgametes pastangas užtikrinant JAV administracijos paramą Lietuvos nacionaliniams interesams, o J. Herbstas – už bendrus projektus su Lietuva ir ypatingą dėmesį Ukrainai – tiek aktyviai pasisakant už nuoseklios ir pakankamos karinės paramos teikimą, ir jos pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas