Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 14

JAV valdžios sveikinime Lietuvai prisimintas ir Jonas Mekas, ir krepšinio rinktinė

Vasario 16-osios Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos žmones pasveikino Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) vadovai. JAV prezidento Baracko Obamos sveikinimus perdavė valstybės sekretorius John Kerry.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidento B.Obamos ir visų Jungtinių Valstijų žmonių vardu sveikinu Lietuvos žmones su 97-osiomis Nepriklausomybės metinėmis. Šiemet sukanka 25 metai, kaip Lietuvos gyventojai drąsiai paskelbė savo nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos ir atkūrė nepriklausomą valstybę, kuri pirmą kartą buvo įkurta 1918 metais“, – teigiama J.Kerry oficialiame pareiškime.

J.Kerry teigimu, Lietuvos ir JAV tarpusavio ryšiai yra gilūs, o abiejų šalių kultūros – glaudžiai susijusios.

„Būdami NATO sąjungininkais, mes esame įsipareigoję ginti laisvę, demokratiją ir žmogaus teises. Mus taip pat sieja bendros meno ir sporto vertybės. Jono Meko, kuris yra Amerikos avangardinio kino krikštatėvis, darbai sieja mūsų šalis. Tą daro ir 1992 metų vasaros olimpinių žaidynių istorinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kurios garsųjį logotipą sukūrė Niujorko menininkas“, – rašoma J.Kerry pareiškime.

Mus taip pat sieja bendros meno ir sporto vertybės

JAV valstybės sekretorius pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos didžiuojasi ilgamete draugyste su Lietuva ir besitęsiančiu bendradarbiavimu sprendžiant šiandienos iššūkius.

„Tikimės toliau dirbti kartu, siekdami užtikrinti taiką, klestėjimą ir laisvę viesiems žmonėms“, – tvirtinama J.Kerry pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas