Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 10

Jie vadovauja pavojingiausioms operacijoms: kaip planuojamos ypač slaptos užduotys ir ką karo metu jie darys su priešais

Iki dantų ginkluoti ir kaukėti pareigūnai atliekantys slaptas ir visuomenei nežinomas operacijas Lietuvoje, o kartais ir už jos ribų. Kas šie žmonės? Ar atkreiptumėme dėmesį į juos gatvėje be uniformų? Kaip vykdoma atranka į šias tarnybas ir kokie juokingi netikėtumai nutinka slaptų operacijų metu? Apie tai 15min studijoje išskirtiniame pokalbyje pasakoja specialiųjų teisėsaugos padalinių ORKA, SPS ir ARAS vadai.

Pareigūnus kalbino 15min žurnalistas Vidmantas Balkūnas.

– Šiandien turime išskirtinius svečius – tris teisėsaugos specialiųjų padalinių vadus, kurie kartu viešumoje kalbinami turbūt pirmą kartą. Tai Viešojo saugumo tarnybos Operatyvaus reagavimo ir kontratakos komandos (ORKA) viršininkas Ričardas Alzbergas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Specialiosios paskirties skyriaus (SPS) Pagėgių komandos vadas Mindaugas Liaugaudas ir „Aro“ viršininkas Vaidas Plienius.

Kalbėsime apie šių padalinių veiklą, kokių savybių reikia dirbant jų komandoje, kaip vyksta operacijos ir apie neseniai paskelbtą visų padalinių junginį, kuris būtų aktyvuotas ypatingų situacijų atveju.

Ekrano nuotrauka/Pokalbis 15min studijoje su ORKA vadu R.Alzbergu, SPS l.e.p. vadu M.Liaugaudu ir ARO vadu V.Plieniumi. Juos kalbina V.Balkūnas.
Ekrano nuotrauka/Pokalbis 15min studijoje su ORKA vadu R.Alzbergu, SPS l.e.p. vadu M.Liaugaudu ir ARO vadu V.Plieniumi. Juos kalbina V.Balkūnas.

Ričardai, pradėkime nuo jūsų prisistatymo. Kuo ypatinga ORKA komanda? Kokios pagrindinės užduotys?

Ričardas Alzbergas (ORKA): Mūsų komanda – Operatyvaus reagavimo ir kontratakos komanda (ORKA) – priklauso Viešojo saugumo tarnybai. Mes atliekame padidintos rizikos užduotis, pavyzdžiui, viešosios tvarkos atkūrimą per riaušes, kai situacija eskaluojasi iki ginkluoto pasipriešinimo ar teroristinio išpuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?