Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:19

V.Landsbergis ir R.Urbonaitė įvertino G.Landsbergio sprendimus

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis po Seimo rinkimų ėmėsi drastiškų veiksmų – paskelbė paliekantis partijos pirmininko pareigas ir atsisakantis mandato Seime, kuriame valdančiąją daugumą formuos nebe konservatoriai, o centro-kairės politinės jėgos. Tokius G.Landsbergio sprendimus 15min įvertino tiek jo senelis, pirmasis Lietuvos vadovas po Nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis, tiek Mykolo Romerio universiteto (MRU) politologė Rima Urbonaitė.

„Tolesnius planus sudėlios likimas ir laikas“, – taip apie savo ateities planus per porinkiminę spaudos konferenciją pirmadienio rytą kalbėjo G.Landsbergis.

Jis paskelbė besitraukiantis iš konservatorių pirmininko pareigų ir atsisakantis pagal partijos sąrašą laimėto mandato Seime.

Gabrielius Landsbergis/ BNS nuotr.
Gabrielius Landsbergis/ BNS nuotr.

„Geriausias užsienio reikalų ministras“

Premjerė Ingrida Šimonytė G.Landsbergio sprendimą įvertino santūriai, tačiau pripažino, jog jai buvo šiek tiek netikėta, kad jis tai paskelbė pirmadienį.

Kai kuriems bendrapartiečiams ir simpatikams dėl to pasidarė ypač liūdna. „Geriausiu visų laikų Lietuvos užsienio reikalų ministru“ G.Landsbergį įvardijo jo bendražygis Dainoras Lukas.

„Tačiau vargu, ar kas nors sugebės jį pakeisti didžiuosiuose pasaulio TV kanaluose, kur jis atstovavo ir Lietuvai, ir Ukrainos kovai už laisvę, ir paprastai paaiškino niekingus Rusijos tikslus. Jo orus kalbėjimas, mokėjimas keliais žodžiais pasakyti esmę kėlė pasigėrėjimą“, –feisbuke rašė jis.

„Tad džiūgauti dėl jo pasitraukimo man atrodo keistoka. Kažin kada turėsime kitą panašaus lygio, užsienyje pripažįstamą politiką“, – pridūrė konservatorius.

„Jis degino santykius“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai