Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Jo akys buvo pilnos ašarų“: nepažįstamas vyras per krepšinio turnyrą apstumdė mažametį

Kovo pabaigoje Vilniaus Pilaitės gimnazijoje vyko Lietuvos darželinukų krepšinio čempionatas, kuris du mažamečius vaikus auginančiai vilnietei įsimins ilgam. Vyresnį sūnų, su kuriuo ji buvo atėjusi palaikyti jaunesnio sūnaus, gerokai apstumdė nepažįstamas vyras. Dėl to moteris kreipėsi ir į policiją, tačiau ši smurto neįžvelgė.

Vilnietė, kurios tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi, kovo 23-iąją atėjo su sūnumis į Pilaitės gimnaziją, kur nutiko tai, kas išgąsdino ir jos vyresnį sūnų, ir ją pačią.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Pilaitės gimnazija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Pilaitės gimnazija

Moteris apie netikėtą įvykį šią savaitę papasakojo 15min.

„Aš ir mano sūnus stebėjome ir palaikėme mažesnį sūnų (...) Tiesiog stebėjome tą šventę ant suoliuko atsisėdę“, – pradėjo pasakojimą moteris.

Jos teigimu, netrukus vyresnis sūnus sutiko klasioką ir paėjo kiek toliau nuo mamos bei toliau palaikė tuo metu krepšinį žaidusį jaunesnį brolį.

„Vienu metu jis pajautė, kad jį kažkas pastūmė – paėmė už kaklo ir nustūmė į kitą pusę. Įvykio aš nemačiau, bet tos varžybos vyksta toliau, palaikome jaunesnį sūnų ir vis stebiu akimis, ką veikia vyresnis sūnus“, – kalbėjo vilnietė.

„Kaip tik tuo metu kažkoks nepažįstamas vyras tiesiog jėga paėmė už kaklo ir sviedė nuo savęs kokius maždaug du metrus (...) Aš tada pribėgau prie vaiko, pasiėmiau jį už rankos ir atėjau prie to vyro, sakau – ką jūs čia darot, kaip jūs drįstat, kodėl stumdot manot vaiką? O tas ramiai atsisėdęs sako – taigi aš jam sakiau du kartus, kad jis pasitrauktų, nes aš nematau, noriu filmuot, ką – jis negirdi?“, – tęsė ji.

Moterį toks vyro įžūlumas šokiravo – ji su vaiku sugrįžo ten, kur anksčiau sėdėjo, ir apžiūrėjo vaiko kaklą.

„Žiūriu – raudona dėmė tokia, apdraskyta. Galvoju, kad reikia fiksuoti, tai paėmiau ir įrašiau. Sakau sūnui – kaip tu jautiesi, ar viskas gerai? Žiūriu, kad jo akys pilnos ašarų. Jis buvo išgąsdintas visas. Sakau – viskas gerai, aš su tavimi, aš tave apginsiu, bet aš sėdžiu ir nežinau, ką daryt“, – atviravo dviejų vaikų motina.

Ji sakė, kad jos sūnų nustūmęs vyras iš matymo jai nebuvo pažįstamas, ji mačiusi jį pirmą kartą, tačiau moteris nurodė, kad tai – suaugęs, maždaug 40 metų amžiaus vyras.

„Pirmą kartą tokia situacija“

Incidentą matė Sostinės krepšinio mokyklos treneris Paulius Kamarauskas, kuris treniruoja ir minimos moters vaikus.

„Buvo taip, kad žaidė mažylis, o vyresnis brolis stebėjo prie aikštelės ir kažkuriam tėčiui užkliuvo, kad jis jį užstoja, tai jis jį kaip ir pastūmė į šoną“, – 15min pasakojo treneris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Krepšinio kamuolys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Krepšinio kamuolys

Jis teigė vėliau priėjęs prie vyro pasikalbėti.

„Pasakiau, kad taip negalima daryti, nes tai yra vaikas. O jis sako – aš gi jam pasakiau, jog pasitrauktų, nes užstoja (...) Pasakiau ir tai, kad mažų mažiausiai, ką jis gali padaryti, tai nueiti atsiprašyti ir pasikalbėti“, – kalbėjo P.Kamarauskas.

„Tai yra smurtas prieš vaiką“, – pridūrė jis.

Treneris sakė nepažįstantis minėto vyro, tačiau greičiausiai tai buvo vienas iš vaikų tėvų.

Anot P.Kamarausko, ši situacija neeilinė: „Dirbu aštuonerius metus, tai pirmą kartą tokia situacija“.

Ikiteisminio tyrimo nebus?

Pasak motinos, kurios vaikas buvo apstumdytas, policija atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Vilniaus apskrities policijos teigimu, nusikaltimas nebuvo nustatytas.

„Ikiteisminis tyrimas nepradėtas nenustačius nusikaltimo požymių“, – 15min sakė sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Ji pabrėžė, kad atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą dar turės patvirtinti prokurorai.

Vis dėlto, apstumdyto vaiko motina tikina, kad policija netgi nepasiūlė atlikti kūno sužalojimo ekspertizės. Atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą ji ketina skųsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas