Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 06 22

Joniškio savivaldybė garbės piliečiu paskelbė socialdemokratą iš valdančiosios daugumos

Joniškio rajono taryba prieš rinkimus garbę dalija į kairę ir dešinę. Garbės – nors vežimu vežk, arba traktoriumi tempk. Jos pakako visiems trims nominuotiems kandidatams. Vienas jų – valdančiųjų atstovas taryboje socialdemokratas Liudas Jonaitis.
Žemdirbiai pradeda pilti šiemetinius aruodus
Joniškis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

L.Jonaitis pastaraisiais metais pagarsėjo, kai, eilinį sykį pralaimėjęs rinkimus į merus, tulžį išliejo ant jį internete pašiepusios gimnazistės.

Liudas Jonaitis. Joniškio mero rinkimai.
Liudas Jonaitis. Joniškio mero rinkimai.

Vėliau įkliuvo, kai pilietiški joniškiečiai pastebėjo bažnyčios medžius kertančius L.Jonaičio vadovaujamos žemės ūkio mokyklos darbuotojus.

Socialdemokratas Liudas Jonaitis jau daugiau kaip tris dešimtmečius vadovauja Joniškio žemės ūkio mokyklai, o prieš tai vadovavo Joniškio rajono komjaunimui.

Vienas iš L.Jonaitį į garbės piliečius pasiūliusių žmonių buvo būtent Joniškio kunigas Eduardas Semaška,

Dar prieš paskutinius nepavykusius merų rinkimus L.Jonaitis karštai kalbėjo: „Komjaunimas buvo tai, ką dabar visokiais „apskritaisiais stalais“ bandoma atkurti – visokie sąskrydžiai, patriotinis auklėjimas. Su jaunimu dirbau ir tada, ir dabar. Žinau jų problemas. Žmonės patys prašo būti meru – juk reikia užsiimti miestu, jau visai nugyventas.“

Tąkart jis buvo ką tik išėjęs iš Joniškio rajono bažnyčių rėmimo fondo posėdžio, kuriame buvo sprendžiama, kur derėtų panaudoti iš savivaldybės skirtus 3000 eurų.

Joniškis yra toks miestas, kuriame garbę dalija ne specialiai sudaryta garbingų žmonių komisija, o pati politiniais kazusais garsėjanti taryba.

Tiesa, vasario mėnesį buvo sukurta minėta komisija, tačiau netrukus skubiai atšaukta. Motyvas – nespės susitvarkyti iki miesto gimtadienio, kaip tai spėriai padarytų taryba.

Garbės piliečiais taryba ketvirtadienį paskelbė dar du joniškiečius – leidėją ir krepšinio muziejaus įkūrėją Leoną Karaliūną bei visur aktyviai dalyvaujantį visuomenininką Bronislovą Zastarskį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas