Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 30

Jurgis Razma: „Snoro“ komisijos išvadomis būtų pasinaudoję buvę banko vadovai, negalėjome to leisti

„Snoro“ krachą tyrusios laikinosios Seimo komisijos narys konservatorius Jurgis Razma teigia, kad valdantieji trečiadienį balsavimą dėl komisijos darbo rezultato sužlugdė, nes Lietuvos bankui ir Vyriausybei nepalankiomis išvadomis būtų galėję pasinaudoti buvusiųjų „Snoro“ savininkų advokatai ir banko kreditoriai.
Jurgis Razma
Jurgis Razma / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

15min.lt jau skelbė, kad komisija darbą baigė nepatvirtinusi išvadų, kurios būtų buvusios nepalankios Lietuvos bankui, o jo valdybos pirmininkui metami kaltinimai viršijus įgaliojimus.

Antradienį Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas J.Razma pateikė siūlymus, kaip reikėtų koreguoti komisijos išvadas. Siūlymai buvo pradėti svarstyti, tačiau netrukus konservatorių, liberalcentristų ir Liberalų sąjūdžio atstovai komisijoje vis tiek išėjo iš posėdžio.

J.Razma 15min.lt teigė, kad trečiadienį prieš posėdį komisijos nariai gavo žinią, kad jai pirmininkaujantis „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis nė neketina svarstyti pasiūlymų išvadoms. Kai valdantieji pasakė, kad šiame farse nedalyvaus, ir neatėjo į komisijos posėdį, V.Mazuronis apsigalvojo.

Anot J.Razmos, dėl visų jo siūlymų balsai pasidalijo po lygiai, tad galutinį sprendimą lėmė pirmininko balsas. V.Mazuronis J.Razmos pataisymams nepritarė.

Valdantieji išvadose siūlė įtvirtinti, kad Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas neviršijo įgaliojimų pasirašydamas sutartį su „Snoro“ bankroto administratoriumi.

„Pagalvojome, kad jeigu mūsų siūlymui nebus pritarta, tegu V.Vasiliauskas apsigina prieš prokurorus dėl to, jeigu prokurorai imtų tuo domėtis. Tačiau kai priėjome labai svarbų punktą, kuris skelbė, kad sprendimai dėl „Snoro“ nacionalizavimo buvo priimti skubotai ir nemotyvuotai, ir kai mūsų siūlymui išbraukti iš išvadų šį nepagrįstą teiginį buvo nepritarta, pasakėme, kad negalime prisidėti prie labai žalingų pasekmių valstybei sukūrimo. Neabejoju, kad buvę banko savininkai, kreditoriai, kurie stovi eilėje, pasitelkę advokatus tokiu teiginiu gali efektyviai pasinaudoti“, – teigė J.Razma.

Jis pridūrė, kad šis teiginys nėra pagrįstas jokiais dokumentais.

„Kaip galima sakyti, kad sprendimas dėl nacionalizavimo buvo priimtas nemotyvuotai? Juk buvo išsakyti motyvai, nurodytas pagrindas. Kaip galima tvirtinti, kad skubotai? Šis žodis atveria plačias teisines interpretacijas ir tai gali valstybei prišaukti milijardinius ieškinius“, – pridūrė konservatorius.

Jo teigimu, šios išvados tėra 6 Seimo narių, dirbusiųjų  komisijoje, nuomonė. „Tik tiek. Tačiau bendrų išvadų skelbti komisijos pirmininkas neturi teisinio pagrindo, jos nėra priimtos“, – pabrėžė politikas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito