Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

Jūroje treniravosi plaukikas – poilsiautojai jam iškvietė gelbėtojus

Penktadieni rytą Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai į iškvietimą lėkė vos tik pradėję tarnybą. Gelbėtojams pranešta, kad žmogus išplaukė į jūrą ir vis negrįžta į krantą. Į gelbėjimo operaciją pajungtas ir Karinių jūrų pajėgų Jūros gelbėjimo koordinavimo centras.
Banguota jūra Melnragėje
Banguota jūra Melnragėje / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Bendrojo pagalbos centro numeriu 112 pranešta, kad skęsta žmogus. Pranešėjas aiškino, kad prie šiaurinio molo už plūdurų nuplaukė žmogus. Esą jis paniro po vandeniu ir galimai skęsta.

Į vietą išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir policijos pajėgos, papildomai perduota informacija Klaipėdos paplūdimių gelbėtojams.

Pranešimas gautas kelios minutės iki 9 val. ryto. Gelbėtojai tik buvo pradėję darbo dieną. Sėdę ant vandens motociklo jie lėkė nurodyta kryptimi.

Tačiau, kaip pasakojo gelbėtojas Dainius, atplaukus paaiškėjo, kad žmogus tiesiog treniruojasi. Jis turėjo visas gelbėjimo priemones.

Atsižvelgdami į prasidėjusį vasaros sezoną, gelbėtojai prašo asmenis, kurie planuoja atlikti nardymus ir kitas treniruotės jūroje, informuoti budinčius gelbėtojus.

„Buvo lyg ryto žadintuvas“, – pridūrė gelbėtojai.

Tuo metu Jūros gelbėjimo koordinavimo tarnyba atkreipia dėmesį, kad nevalia ir krante palikti daiktų be priežiūros ilgesniam laikui. Aplinkinius derėtų įspėti, jei einama kur pasivaikščioti.

Karinių jūrų pajėgų Jūros ir gelbėjimo koordinavimo centro viršininko patarėjas Igoris Kuzmenko dar kartą primena, kad „jūra neatleidžia žmogiškųjų klaidų ir abejingumo“.

Šiuo metu Baltijos jūros vandens temperatūra ties Klaipėda siekia apie 11–12 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi