Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Budrys apie kontrabandą balionais: nėra vienos kulkos, kuri išspręstų šią problemą

Prezidento patarėjas Kęstutis Budrys sako, kad vienos priemonės išspręsti kontrabandos gabenimo meteorologiniais balionais nėra, tam reikia kompleksinių priemonių.
Kęstutis Budrys
Kęstutis Budrys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Tai trikdo kitų institucijų ir veiklų tęstinumą, dėl to turi būti sprendžiama. Pačios sprendimo priemonės: nėra vienos elementarios kulkos ar to šovinio, kur būtų galima numušti“, – Žinių radijui antradienį sakė prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

„Kai kas tiktų galbūt karo metui, bet netinka taikos metui ir valstybei, kuri sprendžia tvariai tuos klausimus“, – pridūrė jis.

K.Budrio teigimu, reikia imtis priemonių prieš tuos, kurie tokią veiklą padeda vykdyti Lietuvoje.

„Taip pat dirbti reikia ir su ta puse, kuri sudaro sąlygas – Baltarusijos puse ir jos institucijomis. Aštrinti įrankius stebėti ir kontroliuoti, kas vyksta“, – kalbėjo jis.

Kaip anksčiau skelbė pasieniečiai, iš daugiau nei 600 šiemet fiksuotų meteorologinių balionų pasieniečiai perėmė per 70. Pareigūnai pabrėžia tokius objektus teoriškai galintys numušti jiems priartėjus arčiau žemės, tačiau tam neturi įgaliojimų.

Reaguodami į balionų keliamą grėsmę, politikai ketina keisti įstatymus ir Lietuvos sieną oru neteisėtai kertančius oro balionus su kontrabanda leisti numušti Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams.

„Ar tai negali būti išnaudojama trikdyti tarnybų darbą? Tą turi atsakyti tarnybos. Čia mes neturime užsispekuliuoti, kad kiekvieną balioną pripučia Baltarusijos KGB“, – sakė K.Budrys.

„Kaip su nelegaliais migrantais buvo? Pradžioje jie ignoravo tą problemą, po to asistavo, kad galėtų migrantai kirsti mūsų sieną, žiūrėdami, kaip užlūžinėja mūsų kasdienės funkcijos: tiek sienos kontrolės, tiek prieglobsčio, tiek kitos“, – pridūrė jis.

Planuojamos priemonės kovojant su meteorologiniais balionais gabenama kontrabanda antradienį bus pristatytos Druskininkų pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas