Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 11

K.Mažeika persigalvojo dėl medžioklės su lankais: pavedžiau viceministrei, kad šį punktą išbrauktų

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika keičia poziciją. Tai jis padarė po visuomenėje daug prieštaringų vertinimų sulaukusį siūlymą leisti medžioti lankais ketinama peržiūrėti.
Kęstutis Mažeika
Kęstutis Mažeika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kad nebūtų bereikalingų emocijų, šiandien pavedžiau atsakingai viceministrei, kuri yra ir komisijos pirmininkė, kad būtent šį punktą išbrauktų. Artimiausiu metu, kai susitiksime su medžiotojų bendruomene, dalyvaujančioje ir patariamojoje komisijoje, tas klausimas bus dar kartą iškeltas, atsakytas, ir diskusija turėtų vykti plačiau“, - LRT laidoje „Dienos tema“ apie siūlymą kalbėjo ministras.

Penktadienį pasirašytu ministro K.Mažeikos įsakymu numatyta keisti medžioklės taisykles ir tarp leidžiamų naudoti įrankių ir priemonių įrašytas punktas apie medžioklinius lankus. Įsakyme nurodoma, jog papunktis dėl medžioklėje leidžiamų įrankių įsigalioja nuo 2022 metų balandžio.

Šis sprendimas sulaukė kritikos tiek iš visuomenininkų, tiek iš opozicijos bei valdančiųjų Seimo narių. Premjeras Saulius Skvernelis savaitgalį taip pat teigė, kad tokia medžioklė jam atrodo nepriimtina.

Kritikos dėl įteisintos medžioklės lankais sulaukęs aplinkos ministras K.Mažeika sako, kad sprendimą priėmė Medžioklės taryba.

Lanką medžioklėje naudoti buvo leidžiama iki 2004 metų, vėliau uždrausta.

Lankų naudojimo priešininkai teigia, jog tylus šūvio paleidimas palengvina galimybes brakonieriauti, tačiau šalininkai teigia, jog tyli medžioklė yra būdas apsaugoti aplinkinius gyventojus nuo šūvių triukšmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas