Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 15

Kaimo reikalų komitetas siūlo toliau drausti parduoti žemę užsieniečiams

Parlamentinis Kaimo reikalų komitetas sutinka, kad Lietuva siektų pratęsti draudimą parduoti žemę užsieniečiams. Dabar numatyta, kad draudimas baigsis 2014 metų gegužę.
Kova dėl žemės nesibaigia.
Žemė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tokį sprendimą komitetas priėmė, trečiadienį apsvarstęs buvusio žemės ūkio ministro konservatoriaus Kazimiero Starkevičiaus parengtą Seimo nutarimo projektą.

Komitetas siūlo Seimui įpareigoti Vyriausybę siekti, kad būtų pakeista Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą sutartis, arba ieškoti būdų, kad draudimas parduoti žemę užsieniečiams nebūtų laikomas laisvo kapitalo judėjimo pažeidimu.

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna yra pareiškęs, kad Lietuva ieško galimybės dar kartą pratęsti draudimą parduoti žemę užsieniečiams, tačiau pripažino, kad šaliai tai gali nepavykti, todėl jis siūlo įstatymuose numatyti daugiau saugiklių, galinčių apsaugoti nuo žemės išpardavimo užsieniečiams.

Ūkininkų bendruomenė taip pat prašo valdžios pratęsti draudimą parduoti žemę užsieniečiams, kol tiesioginės išmokos Lietuvos žemdirbiams pasieks ES vidurkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas