Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 22

Kalėdų gerumas: Gailiūnų šeimos suvienyti žmonės kilniam tikslui mezgė kojines

Prieš trejus metus panevėžiečiams Eisvinai ir Simonui Gailiūnams kilusi idėja pradžiuginti vaikų globos namų gyventojus pakartota ir šiemet. Kartu su draugais, pažįstamais ir net nepažįstamais žmonėmis pora ėmė rinkti praktiškas Kalėdų dovanas, kurias prieš šventes nugabeno į Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namus.
Eisvina ir Simonas Gailiūnai
Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Graži Kalėdų tradicija užsimezgė 2015-aisiais. Tuomet spontaniška Eisvinos Gailiūnės idėja ir žinutė „feisbuke“ netrukus virto pilna bagažine sauskelnių patiems mažiausiems vaikams.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose

Po metų pora savo idėją pakartojo ir dar kartą. Tuomet įvairių dovanų buvo surinkta tiek, kad jų pakako net dviejų įstaigų globotiniams.

Šiemet idėjos sumanytojai nusprendė tradiciją išlaikyti. Pora prieš šventes vėl apsilankė Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose bei atvežė dovanas. Tiesa, šiemet norintys prie gerumo akcijos prisidėti žmonės buvo paraginti tai padaryti kiek kitokiu būdu – megzti ar pirkti vaikiškas kojinaites.

„Šiemet tema buvo megztos kojinytės, kad socializuotųsi ir tie žmonės, kurie nemoka megzti.

Kojinyčių surinkta buvo virš 100 porų ir dar daug kitokių dovanų.

Kad norėtų išmokti, paprašytų, jog juos kas nors pamokytų – tėvai, seneliai, draugai. Kas megzti nemokėjo ar nenorėjo išmokti, tie galėjo pirkti kojines iš močiučių ir taip prisidėti prie akcijos.

Šiemet žmonių aktyvumas šiek tiek buvo sumažėjęs, tačiau gerumas nuo žmonių skaičiaus nepriklauso. Tie, kas norėjo prisidėti, tą padarė labai dosniai. Prisijungė apie 30 žmonių. Kojinyčių surinkta buvo virš 100 porų ir dar daug kitokių dovanų“, – sakė Eisvina Gailiūnė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namuose

Daugiau nei dvidešimt maišų dovanų į Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namus atvežusi Gailiūnų šeima pabrėžė, kad šiemet reikėjo kiek mažiau sauskelnių, kadangi įstaigoje sumažėjo pačių jauniausių vaikų.

Praėjusiais metais akcijos sumanytojai lankėsi ir Šiauliuose, sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, tačiau šiemet visą dėmesį nusprendė skirti gimtojo Panevėžio įstaigos vaikams.

„Visą laiką labiausiai norisi padėti saviems, savo miestui. Galbūt kitų miestų žmonės pamatę šią akciją padės ir savo miesto įstaigoms“, – sakė Eisvina Gailiūnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas