Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 22

Kalėjimų prižiūrėtojų skauduliai: pareigūnas – tik tarnas, kuris pildo nuteistųjų norus?

Pastaruoju metu kalėjimų pareigūnai patiria vieną nuteistųjų išpuolį po kito, įkalinimo įstaigose verkiant trūksta darbuotojų, šios profesijos įvaizdis – itin menkas, tad naujų žmonių į sistemą prikviesti nėra taip lengva. Pareigūnai skundžiasi ne tik saugumo trūkumu, didžiuliais krūviais, bet ir elementaraus dėmesio iš vadovybės stoka. Lietuvos kalėjimų tarnyba pasiaiškino dėl situacijos.
Kratos Pravieniškių pataisos namų 2-ojoje atviroje kolonijoje
Kratos Pravieniškių pataisos namų 2-ojoje atviroje kolonijoje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Į 15min kreipėsi anonimas, papasakojęs apie darbo sąlygas Kauno kalėjime. Anot jo, liepos 5 dieną šioje įstaigoje buvo užpultas pareigūnas ir tai – jau ne pirmas toks atvejis pastaruoju metu.

Užpultas pareigūnas, anonimo žiniomis, vyko į gydymo įstaigą, po visų procedūrų sutiko grįžti į darbovietę tęsti tarnybos, nes dėl žmonių trūkumo „būtų nekomplektas pamainoje“.

Kalėjimų departamento nuotr./Kalėjime
Kalėjimų departamento nuotr./Kalėjime

„Atostogos, nedarbingumai, motinystės-tėvystės atostogos... Etatai užimti, naujų žmonių neieškoma, tačiau dirbama tikrai didesniu krūviu už kelis darbuotojus, o apmoka tik kaip už normalią paprastą dieną. Viršvalandžių nemoka, maksimum 23 val., toliau varo į laisvadienius.

Trūksta ne tik darbuotojų, bet ir uniformų jiems. Pasiūlo didesnį dydį, tuomet turi už nuosavas lėšas pas siuvėją pasitvarkyti. Arba pasiūlo dėvėtą uniformą. Darbo sąlygos nekokios.

Sąlygas gerina tik mūsų kalėjimų klientams, bet ne mums. Kuro kompensavimas už 1 km siekia vos 0,08 euro, kai kuro kainos nuolat svyruoja. Kodėl visoms tarnybos negalima sudaryti tokių sąlygų, kaip ir Seimui ar panašiai? Juk visi dirbame Lietuvos labui!“, – laiške redakcijai skaudulius vardijo anonimas.

Keli išpuoliai per 10 dienų

Nuteistųjų išpuolių prieš pareigūnus pastaruoju metu būta ir Pravieniškių 1-ajame kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus