Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24

„Jis yra įstatymus ir teismų sprendimus gerbiantis asmuo“: R.Kurlianskis jau sumokėjo piniginę baudą

Politinės korupcijos byloje nuteisto buvusio „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidento Raimondo Kurlianskio advokatas Giedrius Danėlius išskirtiniame pokalbyje su 15min atskleidė, kad netrukus Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą (LAT) turėtų pasiekti kasacinis skundas kartu su prašymu stabdyti laisvės atėmimo bausmės vykdymą. Tuo pačiu nuteistojo gynėjas pasakė, kad R.Kurlianskis kalėjimo nevengia ir jau sumokėjo piniginę baudą.

Šią savaitę Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo R.Kurlianskiui skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę ir beveik 19 tūkst. eurų baudą.

VIDEO: „MG Baltic“ byla: apeliacinis teismas R.Kurlianskį, E.Masiulį ir V.Gapšį nuteisė kalėti ir paaiškino sprendimo priežastis

„MG Baltic“ byloje laisvės atėmimo bausme taip pat nuteistas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras, Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys.

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas įsigaliojo nedelsiant, tačiau per tris mėnesius jį galima apskųsti kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Jo atstovė spaudai Rimantė Kraulišė ketvirtadienio vakarą 15min teigė, kad skundų kol kas negauta, tačiau paaiškėjo, kad vienas kasacinis skundas kartu su prašymu stabdyti laisvės atėmimo bausmės vykdymą Teismą pasieks artimiausiu metu.

Tai 15min patvirtino R.Kurlianskio gynėjas, žinomas šalies advokatas Giedrius Danėlius, kuris taip pat atskleidė, kad jo klientas jau sumokėjo ir Lietuvos apeliacinio teismo paskirtą piniginę baudą.

Pateikiame visą pokalbį su buvusio „MG Baltic“ viceprezidento gynėju.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Raimondas Kurlianskis ir Giedrius Danėlius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Raimondas Kurlianskis ir Giedrius Danėlius

– Kada Aukščiausiajam Teismui ketinate pateikti kasacinį skundą?

– Neišduosiu paslapties, kad kasacinis skundas bus ne vienas, nes ir apeliacinių skundų buvo ne vienas, tai vienas iš kasacinių skundų tikrai bus paduotas greitai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas